Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ÖNEMLİ MESELELER-103 KABİR ZİYARETLERİ...
Tarih: 11-05-2021 18:35:00 Güncelleme: 11-05-2021 18:35:00


Özelikle arafe günlerinde olmak üzere kabir ziyaretleri ülkemizde Müslümanlar için olmazsa olma, bur görev halindedir.  Bu konuda kısa kısa bazı notlar sunacağım. Isteyen detaylarını isterlerse kaynaklardan araştırabilir,  isteyen internetten araştırabilir. 

1- İslamiyetten önceki dönemlerde Arap kabileleri cokluklarıyla övünmede o kadar ileri gitmişlerdi ki, kabirlelerdeki ölü sayısı ile bile geçmişleriyle övünürlerdi.   Ondan dolayı Peygamberimiz ilk yıllarda kabir ziyaretlerini bile yasaklamıştır.  Daha sonraki yıllarda ise, ölümün hatırlanması için tavsiye etmiştir.

2-  Kabirlerde okunan Kuranın kabir için HİÇ bir faydası yoktur.  Çünkü kabirdeki sadece cesettir.  Okunan Kuran sadece kabirde değil, nerede okunursa okunsun imanlı bir nesil bırakmış olmanın sevabını ruha yansıtır. Cesetle alakası yoktur.

3- Bazılarının # O bizi görüyor, o bize bakıyor, o artık  melek oldu  # vs gibi sözler hangi dinden kaynaklanıyor bilmiyorum ama Islam Dinine göre böyle bir şey yoktur.

4- Mezarları çiçekle süsleme geleneği ise dinimizde yoktur.  Mısır  Firavunu Tutankamon'un mezarının suslenmesinden sonra devam eden bir gelenektir.  Arafe günlerinde kabre çiçek götürenler bu geleneğin nereden geldiğini sanırım öğrenmişlerdir.

5- Hristiyanlar ise taharet geleneği olmayan bir toplumdur.  Yaşayanlar bik kokusundan kurtulmak için parfümü icat etmişlerdir.  Ölülerinin de ceset kokmasın diye çiçek koymaya başlamışlardır.

6- Peygamberimiz kabre şu dökmüştür.  Bu suyu dönmesini ise, kabirdeki toprağın rüzgarla uçmasını engellemek için toprağın çamura dönüşüp donmasını sağlamak için olduğunu açıklamıştır. 

Kabir üzerine ağaç ve çiçek ekilmesinin sebebi de yine toprağın tutunmasını sağlanması içindir. Bakımlı kabir ise sevdikleri tarafından unutulmadığının göstergesidir.   Vefa duygusu olmasını ortaya koyar.

7- Asri mezarlıklarda okunmuş Yasin,  okunmuş hatim  ve okunmuş fatiha adu altında sahtekarlar tarafından şişirilmis balonlar satılmaktadır.  Bu cehaletin eseridir.

Allah Müslüman olan geçmişlerimizin ruhlarını şad eylesin ve rahmetiyle muamele buyursun inşallah.

Mustafa EROL.



Bu yazı 2028 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI