Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
SEÇİLENLER TOPAÇ OLURSA,ÇEVİRENLER ÇOK OLUR .!!
Tarih: 23-10-2022 14:35:00 Güncelleme: 23-10-2022 14:35:00


Yavaş yavaş, siyaset sahnesinde topaçlara sarılan ipler çekilince topaçlar yeniden dönmeye başladılar.

Topaçlık bu güne mahsus değil ,yıllar öncesinden de vardı.O zaman da böyle dönüyorlardı.Adı üstünde çünkü onlar topaç ve topaç  gibi dönüyorlar.dönmeye de devam edecekler kuşkusuz..

Çocukluğumuzun oyunları arasında vardı Topaç Çevirmek,Bilye Oynamak. Şimdi insanlar Bilye Gibi Yuvarlak. Topaç Gibi Dönek Olmuşlar. Çocukluğumuzda topacı sırayla çevirirdik. Kim vurursa topaç ona dönerdi. Bugün siyasetin topaçları da aynen öyle dönüyor. Menfaat için dün başka, bugün başka safta olanlar. Hiçte yüzleri kızarmadan poz vererek konuşma yapıyorlar birde.Sizce ne kadar ahlaklı bu durum bilmem ama bana göre çok nahoş bir davranış.

Nasıl çıkacaksın o arkadaşlar arasına,insanlara nasıl bakacaksın ve nasıl vicdanın rahat edecek düşündün mü hiç ?..

TOPAÇLAR HER YERDE

Bu topaçlar sadece büyüklerin siyaset arenasında değil,küçükler arasında da var.Belediye başkanları ve Sivil toplum kuruluşları başkanları ve menfaatin,çıkarın döndüğü her alanda bu topaçlar hazır beklemekte.Birilerinin kendilerini döndürmelerini beklemekte adeta.Kimisi partisine,kimileri arkadaşlarına,sorumlu olduğu kuruma aldırış etmeden menfaat peşinde koşmakta işbirliği yapmakta sakınca görmemekte.

Geçen gün CHP milletvekili Ak Parti saflarına katılmıştı. CHP’den seçilen ardından Memleket Partisi’ne geçen ve son olarak oradan istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti saflarına geçti. “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim” dedi.

Ak Parti rozetini takarken. Ak Partililerden alkış alıyordu .CHP tarafında yuh olsun sana sesleri arasında küfürde almaktaydı. Düşüne biliyor musunuz bunlar yaşını, başını almış okumuş, diplomalı siyasetçiler. Dün güzel gördüklerine bugün çirkin diye biliyorlar. Seçimler yaklaştıkça daha çok topaçlar görecek gibiyiz

MEŞHUR FAKIBABA İYİ OLDU.

Şanlıurfa Milletvekili Fakı Baba’nın hem AK Parti’den hem de milletvekilliğinden istifası siyaset gündemine bomba gibi düştü. İstifasının ardından Açıklamalarda bulunan Fakı Baba, siyasi kariyerine Meral Akşener’in liderlik ettiği İYİ Parti ile devam edeceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile son dönemde iki uzun görüşme yaptığı bilgisini veren Fakı Baba, “Meral hanım çok saygı duyduğum bir lider” dedi. Çok doğru bir karar aldığına inandığını söyleyen Fakı Baba, “Ben çok iyi olacağına inanıyorum. Akşener ile  biz Türkiye için çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Meral Akşener’in kendisinin milletvekili olup olmadığını bilmediğini söylediğini ifade eden Fakı Baba, “Ben senin milletvekili olduğunu vallahi bilmiyordum” demiş.

İyi Parti Genel Başkanı Hanımefendi Fakı Babanın milletvekilliğini bilmiyormuş? .Belki bakanlık yaptığını da hatırlamıyordur. Urfa belediye başkanlığı dönemlerini de bilmiyordur. Ey Fakı Baba senin vekilliğinden bile haberdar olmayan bir genel başkanın yanında ne gördün. Siyasetçi lafıyla sözüm ona bakın Meral Hanım ne demiş. “Ben Urfa’nın peşindeyim. Fakı baba gelse de olur, dursa da,” der gibi.

NE DİYELİM ?

Yirmi yıldır Ak siyasetin ve o partinin her kademesinde olmuşsun yirmi yıl sonra ne değişti de ayrılıyorsun. Demezler mi insana.

Bir yıl öncekine göre ne değişti .Meral Hanım kaç yıldır var .Meral hanımda nasıl bir değişiklik gördün.Meral hanımın daha önceki söylemi neyse şimdi ki söylemi de o. Ak Parti de sıkıntı duyulan insanlar var da onun etrafındakiler evliyalar topluluğu mu. Ak Partide dün yok muydu aynı insanlar. Siyasetin içinde hangi ahlaktan bahsediyorsun. Siyaset dediğin yol da bir otur düşün, bu yol seni nerelere, hangi çıkmazlara götürüyor.Sonra dan başka partilere geçiş yapma.

Ne diyelim;  Siyasette bugün Ak Parti’ye yarın sana Meral Hanım.

Bu siyaset ne Fakıbaba’lar ve ne topaçlar gördü unutulmasın..

Bakalım daha ne topaçlar göreceğiz,sadece siyasette değil,genelde ve yerelde ?

 

 

 



Bu yazı 3441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI