Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
YEREL SEÇİM SÜRECİNDE MANAVGAT İZLENİMLERİ (2)
Tarih: 05-03-2024 11:16:00 Güncelleme: 05-03-2024 11:16:00


Yerel seçimlere sayılı haftalar kala, siyaset kendi kanalında hızla akıyor; özellikle muhalefet kanadında, hatta ana muhalefetin içinde amansız bir cepheleşme hız kesmeden devam ediyor.

Dolayısıyla, seçim sonucunu belirleyecek olan denge de bütün belirsizliğini koruyor. Özellikle aday belirleme noktasında kopan kıyamet henüz devam ediyor. Biz de şimdilik olan biteni izlemekle yetiniyoruz. Bazı aday tercihlerinde liyakatten öte parti içi dengelerin, hatta kişisel ilişkilerin bu ölçüde belirleyici olduğu pek görülmüş değil; dilerim kente hizmet açısından bir gerilemeye neden olmaz.

Bu süreçte hayat durmuyor; Manavgat’ta da  sosyo-ekonomik devinim değişik düzeylerde devam ediyor. Kısaca şöyle:

Geçtiğimiz gün Manavgat’ın gözde iş adamlarından Tatar’lar sülalesinin Arçelik mağazası açılışına hep birlikte tanık olduk,katılım sağladık.Bu açılışta ,Manavagat siyasetinin belediye başkan adayları bir araya gelmesi ,birbirleriyle kucaklaşıp tatlı muhabbetler etmesi çok hoşumaza giden ve bunları görmeyi hep istediğimiz güzelliklerdi.Burada; bir araya gelen Belediye başkan adayları Akp’den Prof.dr Süleyman Okudan,Chp’den halkın doktoru Niyazi Nefi Kara,Saadet partiden İbrahim Maslak,İyi partiden Mustafa Erol,Yeniden Refah Partiden Dr.Fatma Su Çelik,Bağımsız aday Sedat Manav’ın birbirleriyle güleryüzle sohbet etmeleri siyaset adına bizleri gülümsetti.

Fatih ve Mücahit Tatar kardeşlerin Arçelik mağazası açılışı sadece siyaset dünyasını bir araya getirmedi,burada Manavagatın Mesleklerinde başarılı olduğu işaretlenen, bilmediğimiz birçok kişiyi bu sayede görmüş, tanımış olduk!

Evet; girişte not ettiğim üzere, yerel seçim çalışmaları çok hızlı ve heyecanlı olmasa da sürüyor.

Maalesef çağın, günün şartlarına uygun, gelişen teknolojiye paralel  bir seçim çalışması yerine, yine eski düzen, taşra işi  bir seçim çalışması sürdürülüyor Manavgatımızda.

Yüksek sesle anons yapan seçim otobüsleri,taksiler,minibüsler ( ne faydası varsa ?) halkı rahatsız etmeyi sürdürüyor..Hele seçimler iyice yaklaştıkça bu ses ve gürültü kirliğinden Manavgat okulları,vatandaşlar,esnaflar çok sıkıntıya düşeceğe benziyor.

Bir sıkıntı ve kargaşalık yaratan Adayların posterlerinin her yere asılması ve çöp konteynerlerine, elektrik direklerine yapıştırılması,üst geçitlere (alt geçit olmadığı için şimdilik böyle bir kaygı yok),ayrıca birde araç giydirip onları belirli cadde,sokak,mahalle,köy kavşaklarına reklam amaçlı bırakılması kentte utanç verici bir görüntü kirliliği yaratıyor,yaratmayada devam edeceğe benziyor.

  Her partinin artık  demode olmuş esnafı bıktıran ve anlamsız, kalabalık esnaf ziyaretleri ise aralıksız devam etmekte.Halbuki başta köy ziyaretleri,merkez nahalle ziyaretleri adayların vazgeçilmezi.Ancak geçmiş yıllarda yaşadığımız izlenimler ve köy,mahallelerden gelen oyların kime gittiği Manavagat ilçe seçim kurulunca resmi rakamlarla açıklanıyor ve bu gerçek 20 senedir biliniyor.Lakin adaylar ve partileri bu sefer o sefer aldatmacasıyla kendilerini kandırmaya devam ediyorlar.

Soyut, kentte bir karşılığı olmayan sloganlar yerine, Manavgat’ın somut sorunlarına ,yapılması öncelikli hizmetlere dönük inandırıcı hizmet programları  henüz ortada yok.Vaatler, vaatler İçi Boş vaatler.Artık vatandaş yutmuyor bunları.Yenilikçi olmak lazım,modern seçim söylemleri bulmak ve vatandaşın,seçmenin karşısına öyle çıkmak lazım..

Hele hele Manavgat’ın doğalgazdan,toki evlerinden,hastanesinden çok daha önemli yılların kanayan yarası haline gelmiş Trafik keşmekeşliğine değineni,bunu şöyle projemle ben çözerim diyen bir belediye başkan adayı göremedik.Adaylar. hep aynı klasik lafları,rakiplerini eleştiren sözleri.Ben yapacağım diyen yüksek sesli sözleri.Seçmen,Manavgat için proje istiyor.Yenilik istiyor,Eksik hizmetler yüzünden Antalya’ya,Alanya’ya gitmek istemiyor.

Siyaset dili hâlâ 50 yıl öncesinin kofluğunu aşamıyor.Köy ve mahalle ziyaretleri son hızla devam eden Manavgat’ta her parti adayı gittikleri yerlerde yaşlı,kadın,erkeklerin  ellerini öpmeler,çocukları kucaklayıp sevmeler,tandır başında yufka pişirmeler,şimdide havai maytap ve duman çıkaran aletlerle sanki tirübünde maç meşalesi yakmalarla aday karşılamalarıyla sözde partilerinin belediye başkan adaylarına hoş geldin demeyi marifet saymakta.Bütün bunlar gösteriyor ki,Cumhur ittifakı olsun,muhalefet partileri ve diğer partiler olsun seçim çalışmalarına yenilik getirememişler..

Oysa, meselâ sosyal medya diye bir imkân var; buradan kentin önemli sorunlarına dönük bir kamusal forum platformu oluşturulabilir; adayların halkla yüz yüze gelebileceği salon toplantıları yapılabilir; bölge ve mahalle ölçeğinde hizmet açıkları tartışmaya açılabilir vb…

Ama görünen o ki ,şimdilik seçim araçlarından yükselen anlamsız gürültülerle, sağa sola yapıştırılan el afişleriyle, bilbordlarda gülümseyen ,maşallah artist gibi çıkmış aday fotoğraflarıyla  yetineceğiz....



Bu yazı 1052 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI