Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
BİR "NECMETTİN ERBAKAN" KADAR OLAMADINIZ ..!
Tarih: 25-06-2022 06:23:00 Güncelleme: 25-06-2022 06:23:00


EMEKLİYİ BİTİRDİNİZ,YAZIKLAR OLSUN..

8 milyon emekli büyük bir sorunla karşı karşıya

8 milyon emekli açlık sınırının altında yaşıyor: 'Birçoğu evlerini kapatıp çocuklarının yanına sığındı'

İŞKUR verilerine göre 2022 Şubat ayı itibarıyla 50 yaş ve üstü 204 bin 473 kişi iş kuyruğuna girdi, geçen yıl aynı dönemde bu sayı 157 bin 201 kişiydi. En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olduğu Türkiye'de emekliler, Türk-İş'in Şubat 2022 için açıkladığı ve sadece gıda harcamalarından oluşan 4 bin 553 liralık açlık sınırının altında yaşıyor. Kira, ulaşım ve faturaları da kapsayan yoksulluk sınırı 15 bin 140 liraya ulaştı.Bu TUİK denilen kuruluşun işi hep yalan,yanlış hesaplar yapmak mı acaba ?.

EMEKLİ MAAŞ ARTIŞI GELDİĞİ AN ERİDİ.

icralık emekli sayısının çığ gibi arttığı ŞU günlerde  "Emekli temel gıda ihtiyaçlarını bile alacak gelire sahip değil. 2 bin 500 lira neye yetecek? Bu insan hakkına aykırı. Bugün Antalyanın Manavgat ilçesinde bile düşük ev kirası bile 3 bin 500 liradan başlıyor. Emekliler bir lokma ekmeğe muhtaç oldu".Bu sizin eseriniz.Zamlardan önce ev kiraları başta olmak üzere,elektrik-su paraları,temel gıda maddeleri,giyim-kuşam,beyaz eşya,mobilya ve aklına gelebilecek her şey çok hesaplıydı.Alınabiliyordu iyi-kötü.Şimdi bir kilo peynir olmuş 100 tl.-zeytin desen öyle.yoğurt,sütün yanına varamıyoruz.Ayçiçek-zeytin yağlarının fiyatları yüzde 400 artmış.Bal,tereyağı,sucuk,pastırma bizler için artık mazide kalmış.Et,tavuk fiyatlarıda uçmuş gitmiş.DUR DİYEN YOK.

Yılbaşında iktidarın 'yüzde 25 devasa zam' dediği emekli maaş artışı geldiği an eridi. Belli başlı tüketim mallarına gelen zamlarla elimizdeki avucumuzdaki de bitti.Keşke bize zam vermeseydiniz daha memnun olurduk.Sözde bizlere zam verdiniz,bütün temel gıdalar başta olmak üzere her şey katmerli zamlandı.Bunu yapanları cezalandırmak yerine ödüllendirdiniz.Çünkü adamlar hiç umursamadan ,siz hükümeti,devleti hiçe sayarak ETİKET DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORLAR.

 Geçinemeyen emekliler iş arıyor ama milyonlarca gencin işsiz olduğu ülkede kim emekliye iş verir? 7-8 milyon emekli iş olsa çalışacak.En düşük emekli maaşı alanlar bu gün sokaklara düştü.Bakan tv.lere çıkmış emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim diyor.Sadece diyor.Başka icraat yok.Senin zam diye verdiğin para ile sen alda bir geçin bakalım da görelim seni bakan bey.Senin söylediklerinin hiç birine biz emekliler inanmıyoruz.en düşük emekli maaşını 4-5 bin yapsın neye yarar ki.Sen bakan olarak iğneden ipliğe yapılan zamları engelleyemedikten,dur diyemedikten sonra.

Birde emeklilere bayram ikramiyesi konusu var hali hazırda.Bakan bey ,bakan bey !!..daha ramazan bayramında 2 bin lira vereceğiz dediğin sözünde durmadın.yine bizleri 1.100 liraya mahkum ettin.Şimdi kurban bayramında da yapacağın aynı şey.Senden ne umulur ki,ne medet umalım ki senden.Sen emeklinin hakkını vermek yerine almakla uğraşıyorsun.Sen gölge etme yeter bizlere.

SİZ BİZLERE KÖSTEKSİNİZ

Salgının başında Cumhurbaşkanı kredi alın demişti. Şimdi o kredileri ödeme zamanı geldi. Emeklilerin 12.5 milyonu bankalara borçlu.Aldığımız emekli maaşıyla nasıl ödenecek bu borçlar

Eğer iktidar alt kademedeki emeklisini gerçekten düşünüyorsa en düşük emekli maaşını bu günün şartlarında 10 bin Tl.yapmalıdır.Çünkü daha Temmuz gelmeden emekliye zam lafını duyanlar etiketlerin fiyatlarını yükseltmeye başladılar bile.Ev kiraları aldı başını gidiyor.temel gıda maddelerinin yanına varılacak gibi değil.Biz emeklileri açlığa mahkum ettiler.

Emeklinin bu gelirle bağımsız yaşaması mümkün değil. Artık birçoğu evlerini kapatıp çocuklarının yanına sığındı.Çocuklarıyla yaşayabilmek ise daha da acınacak bir durum.Yani çocuklara sığınmakla her şey güllük gülistanlık değil maalesef.

Emeklinin tek çıkış yolu örgütlenmek, artık yeter demeliyiz. Mutlaka toplusözleşme masasında olmalıyız."ki bugünün şartlarına göre hakkımızı alabilelim.Yoksa emekli olarak bizler daha çok sürüneceğiz.2500-3500-4500 tl emekli maaşıyla nerde yaşayabiliriz ki ?.İğneden ipliğe her gün temel gıda maddeleri başta olmak üzere aklına gelebilecek her şeye zam yapmakta insafsız fırsatçılar.

Emeklilerin durumuyla ilgili en düşük 2500 lira olan emekli aylıklarının gerçekte daha düşük olduğunu bildiğiniz halde sizde o insafsızlar gibi davranıyorsunuz. "Çalışanlar bugün emekli olduklarında, halen 4 bin 253 lira olan asgari ücretin yarısı kadar maaş almak zorunda kalacak"olması ise daha şimdiden emeklileri iflas ettirmiş durumda.

Daha yazacak ,dile getirecek o kadar çok dertlerimiz,şikayetlerimiz var ki.

Şöyle bir düşününce yazsak neye yarar ki.? Diyoruz..İmam bildiğini okuyor nasıl olsa..

Bizleri düşünmeyen,insan yerine koymayan,en düşük emekli maaşını 10 bin lira yapamayan,stokçulara,zamcılara,etiket değiştiricilere,fırsatçılara,insafsızlara DUR diyemeyen bir Bakan ve hükümet  , emeklileri zam palavralarıyla uyutmaya çalışanlar olduktan sonra..

Yazıklar olsun..Bir Necmettin Erbakan kadar olamadınız..

 

 

 

 



Bu yazı 3980 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI