Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
Manavgat İçin “Belediye Tanzim satış Mağazası”..
Tarih: 09-02-2022 15:42:00 Güncelleme: 09-02-2022 15:42:00


Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’in çözüm odaklı başkan olduğuna inanan ve bilenlerden biri olarak, Manavgat halkının sağlıklı ve uygun fiyata beslenme hakkına bir çözüm üreteceğini düşünerek; uygulaması eski yıllara dayanan ,bir çok il-ilçe bazında ve belediye aracılığıyla yapılmış tanzim satış yöntemini Manavgat için anımsatmak istiyorum.

Belediyelerin,Bu tanzim satış mağazaları ülkemizin bir çok yerlerinde mevcuttur.Örnek verecek olursam,Eskiden Karaman İlinde’ Ongun Tanzim Satış Mağazası’ adı verilen temel gıda maddelerinin satıldığı bir mağaza vardı. Tanzim satış mağazası, piyasada, gıda ve tüketim ürünlerinin fiyatlarının yükselmesine karşın halkın daha uygun fiyata alması sağlanıyordu.

Özellikle,temel Gıda ve ihtiyaç ürünlerinin 3-4 katına çıktığı ve  fiyatlarının yüksek artış gösterdiği bu günlerde, böyle bir girişimin Başkan Şükrü Sözen önderliğinde faaliyete geçirilecek TANZİM SATŞ MAĞAZA’sının  tanzim satış yolu ile ucuz ve kaliteli gıda ürünleri satışı başlatılabilir.Böylece Manavgat halkı Sözen sayesinde daha ucuz,kaliteli malları güvenle evlerine götürür hem belediyemiz Tanzim satış ile fiyatlar kontrol altına alınabilir. Gıda fiyatlarında, fiyatları düşük tutarak daha uygun fiyata halkın alışveriş yapması sağlanabilir. Hem,Eminim bu girişimi tüm Manavgat halkı ister ve destekler... Halkın ilgisi büyük olur..

SÖZEN MANAVGAT İÇİN DUYARLIDIR

Başkanımız Şükrü Sözen’e bu konuda  gönülden güveniyoruz. Ve,biliyoruz ki  Başkanımız halkına destek konusunda duyarlıdır. Destekleyicidir. Elbette onunda bu pahalılıkla ilgili sıkıntıları vardır. Çareler düşünüyordur.

Belediyemizin böyle bir hizmeti olursa ev ekonomisinde büyük rahatlama olabilir. Tanzim satış mağazaları (satış noktaları)vatandaşa rahat bir nefes aldırabilir. Aile ekonomisine destek sağlanabilir. İnsanlar evinin ihtiyacını buradan uygun fiyata alabilir. Bu sıkıntılı dönemde fiyat artışını da bir nebze olsa giderebilir.

Başta gıda fiyatları olmak üzere fiyatlar resmen uçtu. Sabit gelirli asgari ücretlinin emeklinin alım gücü azaldı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyemiz bu pahalılığa tanzim satış mağazası ile müdahale edebilir. Çözüm üretebilir ,el atabilir. Zira şu an içinde bulunduğumuz durum gerçekten ‘’acil eylem planı- can suyu’’ adını ne koyarsanız bu tür uygulamaları gerektiriyor.

HALK EKMEK VE TOROS ET

Şu anda Manavgat halkının  rağbet gösterdiği ‘Halk Ekmek’. Ucuz ve kaliteli ekmeğin satış noktasıdır.. Ve aynı zamanda çok anlamlı ve güzel bir örnek olarak durmaktadır karşımızda.. Piyasa fiyatının  altında fiyat ile halk ekmek satışı halkın büyük ilgi ve takdirini kazanmaya devam ediyor halen.Son olarak,belediyemizin vatandaşa ucuz et almasını sağlayan ‘toros et’ ise et fiyatlarının tavan yaptığı şu günlerde Manavgat halkının ucuz et alabilme imkanı sunmakta.Ve,burası da orta direk olduğu kadar ,diğer seviyede ki vatandaşlarında mutlaka uğrak yerleri olmaya devam ediyor bilindiği üzre..

Bunlara örnek Belediyemizin Sözen önderliğinde Manavgat’a yapacağı ‘belediye tanzim satış mağazası ‘ ile hizmetini taçlandıracağını ve  belediyemizin tanzim satış uygulamasının somut örneği olacağına inanıyorum.

Bu konuda belediye başkanımız Şükrü Sözen’in vatandaşın menfaatleri doğrultusunda gereğini yapacağına inanarak şimdiden,kendisine buradan teşekkür ediyorum

 



Bu yazı 3106 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI