Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
siz bizim yediğimiz kazıkları nasıl yiyeceksiniz ?
Tarih: 12-02-2024 12:14:00 Güncelleme: 12-02-2024 12:14:00


Kandırıyorlar bizi ve de yanında devletimizi.

Ne cumhurbaşkanı,maliye bakanı,merkez bankası,çalışma ve sosyal güvenlik bakanı,ne işçi temsilcileri diye başımızda ki adamlara.Hele hele TBMM.seçim gönderdiğimiz sözde milletvekillerine,BELEDİYE’ye Aldanmayalım,kanmayalım,inanmayalım.Çünkü,bizlere verilen üç kuruş zam duyulur duyulmaz iğneden iğliğe zamlar makine gibi geliyor daha maaşlar elimize geçmeden.

Devlet olarak,bu saydıklarım sözde esnaf olan fakat fırsatçılıkta rakip tanımayan,stokçulukta bir numara olan bu vicdansızlara dur diyemedikten sonra bizlere aylık 100 bin lirada versen değişen bir şey olmaz.Biz yine aç,biz yine perişan,biz yine borç içinde olan insanlar olmaya devam ederiz.

Bu fiyatlar yükseldikçe yükseliyor.Adamlar açık açık etiket değiştirmeye,zamları koymaya utanmıyorlar.Televizyonlardan duymaya görsünler “işçiye,memura,emekliye şu kadar zam veriyoruz” lafını.Çekinmeden ,korkmadan hemen etiketleri değiştirmeye başlıyorlar.

Yakıtı bahane edip defalarca zam yaptılar Yakıt düştü indirmediler.

Ey orta direk vatandaşlarımız!

Nasıl olsa sürünüyoruz.Nasıl olsa sesimiz duyan yok.Herkes bildiğini okuyor..Gelin birlik olalım,boykotsa boykot yapalım,o sözde esnafları protesto edelim.Zamcıları,stokçuları,vatandaşın kanını emen bu tür alçak hangi esnafınm diye geçinen varsa  onların ipliğini pazara çıkaralım.

Bu tür esnafları cumhuriyet meydanında ,caddelerde reklam tabelalarında afişe edelim.

Bizleri düşünmeyenleri zengin etmeyelim,

Zorunlu ihtiyacımız olmadıkça alış-veriş yapmayalım.Aç gözlüleri,stokçuları,fırsatçıları iyice zengin etmeyelim.Devleti,vatandaşı düşünmeyen vicdansız zümreleri para,mülk sahibi yapmayalım.

Çay,kahve içeceksen,yemek yiyeceksen, evinde ye,iç.

İhtiyacın olmadıkça ayakkabı,elbise,telefon,laptop, alma,sık dişini.Abur,cubur yapmayı bırakalım.Özellikle şu üç harfli marketlerin indirim adı altında yutturdukları günü geçmiş veye geçmeye yakın malları almayalım.

-Kısaca, nereden ,kimden Alış-Veriş yapıyorsanız...

Hiç ayırım gözetmeyin.Kim ki zamda ısrar ediyor, usulsüz zam veriyor ve stokçuluk yapıyorsa..Gözünün yaşına bakmayın.Sizi düşünmeyeni sizde düşünmeyin,Size indirim yapmayana paranızı yedirmeyin,Size hakaret edene kuruşunuzu vermeyin,Aç Gözlü ve acımazsız esnafa acımayın..

 Bir kaç kalem malda  indirim oldu diye sevinmeyelim,gevşemeyin,dik durun,eğilmeyin..

 10 liralık malı 18  lira yapıp tekrar 12 liraya indirenleri, indirim diye bizlere yutturanları affetmeyelim, ifşa edelim.Biz ifşa etmedikçe,o esnaflardan mal aldıkça o esnaf müsvetteleri (bakkal,market,beyaz eşya,mobilyacı,lokantacı,dönerci,kebabçı,kuyumcu,dolmuşçu,otobüsçü,taksici,fırıncı,pastaneci,kasap,cafeci,ayakkabıcı,) kısacası her türlü esnaf diye geçinen vatandaşın ekmeğiyle oynayan ,vatandaşı enayi yerine koyan kimler varsa hepsinin ipliğini pazara çıkaralım.

Bize kimseden fayda yok unutmayalım.hele hele belediyeden,zabıtasından,maliyeden, hiç fayda yok.

Biz bu kazıkları ilk yediğimizde çok zorlandık. Sonra yiye- yiye alıştık artık.Ama size sıra gelirse siz bizim yediğimiz kazıkları nasıl yiyeceksiniz ?

 

 



Bu yazı 1269 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI