Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
EMEKLİ DEFTERİNİZİ DÜRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR !..
Tarih: 16-10-2023 08:14:00 Güncelleme: 16-10-2023 08:14:00


BİLESİNİZ Kİ !EMEKLİ VERDİĞİNİZ SADAKA’ YI SİZE ÖDETECEKTİR.

Ülkelerin Emekliler topluluğuna  bakıldığında dünyada en yüksek emekli maaşı veren ülkenin Avrupa ülkesi Lüksemburg , en düşük emekli maaşı veren ülkenin ise Türkiye olduğu görülmekte.

Lüksemburg'un emeklisine 3 bin 10 Euro (88 bin 448 lira) olduğunu, ikinci sırada İrlanda'nın olduğu  2 bin 480 Euro(72 bin 874 lira) Türkiye'de ise   bu rakamın ise  263 Euro( 7 bin 500 lira) olduğunu görmekteyiz.

" Ülkemizde en düşük  emekli maaşı 7 bin 500 lira.Antalya'da  ortalama ev kirası ise 10 bin lira . Böylesi utanç verici ,acımasız,berbat bir  tablo var ortada.

ŞAKA GİBİSİNİZ AMMA !

Emekliye 7 bin 500 lira verdiği zam konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ayrı telden, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ayrı bir telden  ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat  Işıkhan ise  ayrı telden çalıyor. Ve bu bakanların Hiçbirisi  Emekliye Temmuz ayında yapmadıkları zammı yılbaşında da  yapmaya hiç yanaşmıyor. Yalanla ,aldatmacayla ,dolanla  milleti oyalıyorlar. En düşük emekli maaşının  20 bin lira  olması gereken ülkemizde Emekliye Ekim ayında zam yapmak yerine ,Şimdide emekliye Cumhuriyetin 100.Yıl  masalı ile o’da çalışan emekliyi ayırt edip öteleyerek  5 bin lira ikramiye verilecek balonu ile uyutmaya çalışılmakta.Sadece çalışan Emekliler değil tüm emekliler ve aileleri sizleri asla unutmayacak ve sizleri yerel seçimde çok öpeceğe benziyor.Bu sizin ki gibi yalan değil.Bu saatten sonra 7.500 lira maaşı layık gördüğünüz  emekliye 20 bin lira maaş verseniz de artık emekliler sizin nasıl birer insan olduklarınızı öğrendi.Kendi kuyunuzu kendiniz kazdınız.

SOKAĞIN SESİNİ DİNLEYİN

Edinilen bilgilere göre Ülkemizde 16 milyon emekli var.Çalışan emekli keyfi çalışmıyor,ev kirası ödeyemediği için,aç karnını doyuramadığı için elektrik-su parası ödeyemediği için ,torununa harçlık veremediği için,Allahtan başka kimseye muhtaç olmamak için çalışıyor.Hani 7.500 lira maaşı bile çok gördüğünüz  ve kök maaş masalı ortaya çıkardınız ya,bunun hesabını kesinlikle sandıkta göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın.Ha olurda yerel seçim  yaklaşıyor nasılsa o zaman emekliyi gönüllerim diye düşünüyorsanız artık avucunuzu yalarsınız.YALAYACAK’sınızda.Eğer çok biliyorsan al  sen bu 7.500 lirayı da bir ay geçinin bakalım bakan beyler,şaka gibisiniz .Ancak güldüremiyorsunuz.Bu tavrınızla Sadece kendinize kısaca hakaretler ettiriyorsunuz.İnanmazsanız sokağın,vatandaşın,emeklinin sesini dinleyin bakalım.

 

CUMHURİYETİN 100.YIL MASALI

Eğer,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yılı dolayısıyla bir hediye verilecekse bu rakam 5 bin lira değil  20 bin lira olmalıdır ki bir işe yarasın.bu parada ancak temmuz ayında emekliye vermediğinizin karşılığı olsun.Ayrıca  ayırt ettiğiniz çalışan emekliye vermediğiniz 5 bin lirayı ,sizler çalışmayan,evleri,arabaları,işyerleri olan milyonları olan emeklilere vermeyin bence doğrusu da bu.Ancak sizlerin kafası bu kadar çalışıyor çünkü halkın içinde değilsiniz,emeklinin yanında değilsiniz.Ve,sizlerde kimbilir ne kadar BİN lira maaş alıyorsunuz,nasıl lüks evleriniz,arabalarınız var ,yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda yaşadığınızdan ezilen insanları yok sayıyorsunuz.

Ve,artık unutmayın ki,16 milyon emekliyi yok sayan,7.500 lira gibi bir maaşa mahkum eden sizler bunun vebalini veremeyeceğiniz gibi ,Mart 2024 yerel seçimlerinde de oturduğunuz koltukları bir daha hiç göremeyeceksiniz.Bu böyle biline..

Bu seçim Bizim değil ,seçim sizin artık.

Hazır olun koltukları son defa görmeye…

 

 



Bu yazı 2736 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI