Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
BİZ EMEKLİLER KERİZMİYİZ ?
Tarih: 13-01-2023 12:50:00 Güncelleme: 13-01-2023 12:50:00


Ben bir emekli olarak sormak istiyorum. Neden bir gecede maaşımı yüzde 5 artırdınız.

Bu yüzde 5 artırmakla emekliyi mutlu ettiğinizi mi sanıyorsunuz.Bu nasıl bir zihniyet anlamadım..Madem artırma yapacaktınız yüzde 5 yerine neden yüzde 40 artırmadınız ?...Neden itilmiş,kakılmış emeklileri mutlu etmediniz ?...

Önce, sözde müjde gibi emekliye ; gerçekte, acımasızca bizleri yok sayarcasına yüzde 25 zam dediniz... Sonra ne oldu da 24 saat geçmeden ek zam yaptınız.? Benim gibi  milyonlarca emekliyi seçime meze mi  yaptınız ?

6 aylık enflasyon yüzde 15 dediğinizde kimse inanmadı.Biz emeklileri enayi yerine koyduğunuz resmen belli oldu. 2022 yılı Kasım'da yüzde 84 enflasyonun bir ay sonra yüzde 64 olmasını da kimse yemedi bunu bilesiniz.. Emekliye bunu reva görenlere diyorum ki ; “Yüzde 25 zamla açlığa mahkum ettiğiniz kitleleri yüzde 5 daha vererek doyurduk zahmetine katlanmayın.Emekli bunları yutmuyor artık.”. 

Şunu da bilin ki ,3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşını 2 bin lira artırmak ve 5 bin 500 liraya yükseltmekle, büyük vebalden kurtulamazsınız.Emeklilerin ahı yakanızda olacak bilesiniz.

Bu TUİK tam yalancı

Açlık sınırının TÜİK'e göre 8 bin 130 lira, asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğu ülkede, insanlara 5 bin 500 lira emekli aylığı vermek, en hafif kelimeyle terbiyesizliktir.

Fakir edebiyatı yapmakla, oy avcılığına soyunanlar, halkın aç ve çıplak olduğundan habersiz yaşarlar.Ta ki sandık gelene kadar.

Enflasyon alavere – dalavere ve emekliyi enayi yerine koymakla ile inmez. Emir kulu olan bürokratların rakam oyunlarıyla,algı işgüzarlıkklarıyla, enflasyon düşer mi sanıyorsunuz. Ayrıca Marketlere devriye çıkarıp, fiyatları sabitleyin diyerek, gerçekte o marketlerin her gün nerdeyse saat başı değiştirdikleri etiketlerle enflasyon frenlenmez.Daha siz maaşlara zam dediğiniz andan itibaren bizler daha maaşlerımızı almadan tüm marketler(zincirli veya zincirsiz,beyaz eşyası,mobilyacısı )velhasıl her işyeri esnaflar zam üstüne zam koydular bile.Biz daha maaşlarımızı almadık..

Enflasyon öyle yaparak iniyorsa, neden bu kadar çıkmasına, yükselmesine, adeta patlamasına bugüne kadar ses çıkarmadınız?

Bu nasıl insafsızlık

Maliyetlerin arttığı, esnafın iflas ettiği, hacizlerin kapılara dayandığı, icra dosyalarının kabardığı, kayıt dışının patladığı, ithalat ile ihracat arasında 110 milyar dolarlık açık olan bir dönemden geçiyoruz. 

Maydanozun 10, yumurtanın 3, simidin 6, soğanın 12 lira ev kiralarının akıl almaz fırladığı,emeklilerin alış veriş gücünün sıfırın altına indiği bir ortamda, ne petrol, ne doğalgaz, ne altın müjdeleri halkın karnını doyurmaz.Doyurmuyor da zaten..

Kredi kartı taksitini veremeyen, elektrik, su, yakıt faturasını ödeyemeyen, bebeğine mama, süt alamayan, çocuğunun eğitim masrafına para bulamayan, pazar artıklarıyla karnını doyurmaya çalışan yoksulları, ne bedava çay, ne makarna paketleri, ne kömür torbaları mutlu eder.

Asgari ücrete yüzde 54 zam yapılan ülkede, hangi enflasyon rakamına doğru kabul edelim, hangi maaş zammını sineye çekelim? 

Hak ettiğimi istiyorum

Cumhurbaşkanı maaşı 141 bin 453 lira olmuş. Milletvekili maaşı 56 bin lira. Ping pong topu fiyatına göre belirlenen enflasyonla, asgari ücret 8 bin 500 lira oluyor. Emekli taban maaşı iki bin lira artışla 5 bin 500 liraya çıkıyor. Türkiye'nin 2023 hedefinde, kişi başı gelir 25 bin dolar gösteriliyor. Nasıl olacak bu işler? Ya hesap bilen yok, ya hedefte hata yapılıyor. İkisi de olmaz, kabul edilemez, yakışmaz. 

Ülkeyi yönetenler bilgili, akıllı, gerçekçi, insaflı, ölçülü, vakur olur. 5 yıl boyunca politikacılar hep yanlış yapacak hiçbir karşılığı, cezası, yaptırımı olmayacak. Halk 5 yılda bir sandıkta oy kullanarak mı ceza verecek? 

Oh ne ala memleket. Ben bir emekli vatandaş olarak söylüyorum: Benim gibi emeklilere yapılan bu haksızlık kalkmadıkça ,bizler insan yerine konmadıkça sizler rahat yüzü göremeyeceksiniz.rahat uyuyamayacaksınız ..

Biz gariban ve hiçe sayılan emekliler sizlerin kabusunuz olacağız..

 



Bu yazı 3073 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI