Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
AK PARTİDEN ADAY OLACAKLARIN PROFİLLERİ DEĞİŞİYOR...
Tarih: 13-09-2022 16:25:00 Güncelleme: 13-09-2022 16:25:00


Ak partide,Bundan sonra işler daha da ciddi olacak,herkes kafasına göre ahkam kesemeyecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı AKP’li kurmaylarla “olağanüstü” toplantıda seçim stratejisi belirledi. AKP, “aday kimliğini” ön planda tutacak, “eş, dost, akraba ilişkisi” gözetmeyecek. Meclis’teki vekillerin performansı Erdoğan’a rapor edilecek.

 Ak parti de bazı kafasında kavak yelleri esen,en büyük benim edasıyla sağda solda hava atarak aslında Ak Partiye zarar veren bazı zat-ı muhteremler özellikler sizler ayağınızı denk alın.

 

      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftalarda 2023 seçimleri için bazı AKP’li kurmaylarla “olağanüstü” toplandı ve başta seçim beyannamesi olmak üzere partinin seçimlerde uygulayacağı stratejiler üzerinde durulduğu haberlere yansımıştı.. Toplantı sonrası başlatılan çalışmaların ayrıntıları, 2023 seçimlerini sadece muhalefetin değil, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “kritik” gördüğünü ortaya koymuştu.

 

KOMİSYON AFFETMEYECEK

 

AKP genel merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere bir  komisyon kurulduğu ve bu komisyonun 2023 adayları için bazı kriterleri belirlediğini artık AK partililer kulaklarına küpe yapsalar onlar hakkında hayırlı olacak. Kriterlere göre AKP, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez “parti değil, aday kimliğini” ön planda tutacak. Geçmiş seçimlerde “aday isimlerden çok parti kimliğinin öne çıktığı, adayların da parti kimliğine güvendiği” ifade edilirken bu kez AKP’nin “adaylar üzerinden ilerleyen bir strateji kurmak istediği” kaydediliyor. Bu nedenle parti yönetimi, “illerde ön plana çıkan, yurttaşın sevdiği, güven duyabileceği, halkla bire bir temas edebilecek, diyaloga açık, halkın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretebilecek” isimleri aday göstermeyi hedefliyor. Ayrıca bu seçimlerde “eş, dost, akraba ilişkisi” de gözetilmeyeceği çok çok önemli bir ayrıntı ve uyulması zorunlu bir kural olarak dikkat çekmekte.

 

‘YEREL SEÇİM’ FORMÜLÜ

 

Bu sefer ki yerel seçimde de AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını belirlerken “aday stratejisi” izlediği, 2023 genel seçimlerinin de “aynı strateji üzerinden yürütüleceğine” dikkat çekiliyor.

Öte yandan AKP, işi ciddi tutmak anlamında,TBMM’deki mevcut milletvekillerini de “mercek altına aldı.” Parti yönetimi, vekillerin Meclis performanslarını değerlendiriyor. Buna göre de “TBMM’de performansı ve profili düşük milletvekillerinin seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceği” ifade ediliyor. Bu şu demek,”artık eski camlar bardak oldu,yan gelip yatmak yok.Üç kuruşa beş köfte devri bitti.”Bu kapsamda değerlendirme yapıldığında görünen odur ki  “parlamentodaki mevcut milletvekillerinin büyük çoğunluğunun 2023’te yeniden aday olamayacağı” fikri ağır basarken  Mevcut vekillerin değerlendirmelerinin yer aldığı raporlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacak. Ve ona kararlar alınacak.Buda yandı gülüm keten helva demektir AKP’li geçinen bazı sözde kişiler için.Bana göre çok doğru ve yerinde bir karar ancak biraz geç kalmış ama yinede Hayırlısı olsun.

 



Bu yazı 4000 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI