Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ÜLKEMİZ VE ENERJİ...
Tarih: 21-06-2022 06:51:00 Güncelleme: 21-06-2022 06:51:00


Bugün ülke çapında kontak kapatma eylemi organizelerini gördük. Elbette tepki güzeldir ama neye ve neden tepki yapılacağı önemlidir. Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet lideri Kılıçtaroğlu da elektrik parası ödememiş ve elektrikleri kesilmişti .

HES ( Hidro elektrik santralı) yapılacaktır ve derhal muhalefetten tepki gelir. Bir takım provakatörler başroldedir ve HES yapılmasın diye tepki gösterirler. SANTRAL İSTEMEZÜK .

Nükleer enerji santralı yapılacak denildiği anda hemen muhalefet karşı çıkar. SANTRAL İSTEMEZÜK .

Petrol ve doğal gaz aramak için sismik araştırma gemileri yapılacaktır. Muhalefet yine tepki gösterir,GEMİ İSTEMEZÜK ..

Petrol arama gemilerinin isimlerine zaten karşıdırlar. Onlar istemezük deseler de gemiler yapıldı ve muhalefeti kudurtan gemilerimizin isimleri: FATİH, YAVUZ, KANUNİ, ORUÇ REİS, BARBAROS HAYRETTİN PAŞA ve son olarak da ABDÜLHAMİT HAN GEMİMİZ. Şu anda da ALPARSLAN gemisi yapım halinde..

Ülkemizin en önemli petrol yatakları Musul ve Kerkük’te idi. 1926 Yılında imzalanan Ankara Anlaşması ile Irak’a bırakıldı. 14. Madde gereğince 25 yıl boyunca Irak çıkardığı petrolün %10unu Türkiye’ye verecekti ama vermedi. Musul’da çıkan petrolün değeri 2.5 Trilyon DOLAR, Kerkük’de çıkan petrolün değeri ise 1.5 Trilyon dolar.

Bir zamanlar Demirel’in meşhur bir sözü vardı. Demişti ki; MEMLEKETTE PETROL VARDA BİZ Mİ İÇTİK? Evet, ülkemizde petrol çıkan yerleri verdik. Sanki petrol üretiyormuşuz da, petrole zam yapıyormuşuz gibi kontak kapatma eylemi yapar birileri.

Tembelliğin ayyuka çıktığı, tüketimin üretimi aştığı ülkelerde ucuzluk devam etmez. Buğday ekecek arazilere buğday ekmezsen buğdayın fiyatı yükselir. Patates ekme imkânının olduğu yerde patates yetiştirmezsen eğer patatesi pahalı yersin. Üretmeden tüketmeye son diyorum vesselam..

Mustafa EROL



Bu yazı 3761 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI