Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ŞEREF-ÜL MEKAN, BİL MEKİN ( MAKAMLARIN ŞEREFİ, O MAKAMLARDA OTURAN KİŞİLERİN ŞEREFİ İLE DEVAM EDER.)
Tarih: 14-08-2021 17:24:00 Güncelleme: 14-08-2021 17:24:00


Kişi makamı ve mekanı şereflendirmelidir ve makamlara o makamları şereflendirecek insanlar getirilmelidir. Oturduğu makamlara şeref veren insanlar şerefli insanlardır. Makamlardan şereflenen insanların getirildiği makamlara acıyorum.
Halkın sevdiği insanların oturdukları makamlar, o sevilen kişilerle daha başka bir şekilde yâd edilirler. O yüce kişilerin okudukları okullar bile karizmatik bir hale gelir. Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan’ın mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesinin Erbakan’ın o okulda okumasıyla şereflendiği gibi. İ.T.Ü Mezunu bir makine Mühendisi Almanya’da Leopar Tanklarını ve gümüş Motoru icat etmiş olması İ.T.Ü ye bambaşka bir şeref katmıştır mesela.
Nisa Suresinin 58. Ayetinde Rabbimiz şöyle buyurur: “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir. “ Bu ayetin muhatabı seçme durumunda olan her insandır. Halkın bir partiye oy verirken dikkat etmesi gereken durumu da bu ayetten anlamamız gerekir, halkın seçtiği iktidarın makam ve mevkilere getireceği insanları seçerken de bu ayeti göz önünde bulundurması gerekir. İşin ehline verilmemiş makam ve mevkiler elbette halka zulmeder. Gereken hizmeti halka sunmamış olması da zulümdür. Halkı hakir görmesi de zulümdür.
Protokollerde oturan insanların görevi halka değer vermek ve hizmet etmektir. Oturdukları koltuklardan kalkıp halkın arasında gezen ve halkla ilgilenen insanlar milletin adamlarıdır. Oturdukları protokol koltuklarını kendilerini halktan ayrıştırmak amacı ile kullanan ve kendisini halktan üstün gören insanlar ise asla milletin adamı olamazlar ve o tür insanların milletin içinde karşılığı asla olmamıştır. Merhum efsane valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun ve şu andaki Çorum Valimiz olan sevgili kardeşim Mustafa Çiftçi’nin görev yaptıkları her yerde halkın sevgilisi olmalarının sebebi; milletin adamı olmaları ve oturdukları makamı ayrıştırmak için değil, MİLLET VE DEVLET KAYNAŞMASINI sağlamak için kullandıkları içindir. Merhum Recep Yazıcıoğlu rahmeti Rahmana kavuştu ve ona Allah’tan rahmet diliyorum. Çorum valimiz Mustafa Çiftci Beye ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Rabbimiz bu iki valimiz gibi makamlarına şeref veren mülki amirlerle ilçe ve illerimizi şereflendirsin inşallah diyorum vesselam..

Mustafa EROL
Eğitimci-Yazar-Şair



Bu yazı 2316 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI