Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
Anlayana "sivri sinek" saz derler ...
Tarih: 25-01-2024 17:47:00 Güncelleme: 25-01-2024 17:47:00


Evet, atalarımız “ Anlayana sivri sinek saz, anlamayana ise davul-zurna az."  derler. Atasözü denilen her söz doğru değil elbette ama bu söz, eğer yerinde kullanılırsa çok doğru bir söz diyorum vesselam.

Aile milleti oluşturan en küçük topluluktur. Lise yıllarında öğrendiğim bir hadisi şerif vardı: “Hepiniz çobansınız. Hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz. Âmir memurlarının çobanıdır. Erkek ailesinin çobanıdır. Kadın da evinin ve çocuğunun çobanıdır. Netice itibariyle hepiniz çobansınız ve hepiniz idâre ettiklerinizden sorumlusunuz.” Evet, bu hadis-i şerif benim sorumluluk taşımamda bana hep ışık tutmuştur. Kendimi sorumlu olduklarıma karşı hep görevli kabul etmişimdir.

Evimizde kayın validem var. Kendisi Alzheimer hastasıdır. Aklı bir dakika bile sabit değildir bilenler bilirler. Sonra eşim var, kızlarım var ve torunlarım var. Bir de büyük bir aileyiz ve ben ailenin büyüğüyüm ve yeğenler var. Bayramlarda bayram yemeği benim evde yenir ve yemekten sonra bayramlaşma töreni olur ve ben hepsine harçlık veririm.

Dedim ya Alzheimer hastası olan kayınvalidem bile benden harçlık bekler. Başlarım harçlık dağıtmaya. Alzheimer hastası olan kayın validem, 2 yaşındaki torunuma, 4 yaşındaki toruna, ilkokuldaki toruna, ortaokuldaki toruna, lisede okuyan toruna, üniversitede okuyan toruna, üniversiteyi bitirmiş yüksek lisans yapan kızıma, evli olan kızlarıma, baldızların çocuklarına, kayınımın çocuklarına vs vs vs. Benim bayram için ayırdığım harçlık miktarı 5 bin TL. Harçlık dağıtacağım insan sayısı ise 50 kişi. Eşit dağıttığım zaman kişi başına 100 TL vermem lazım. Ama eşit şekilde dağıtırsam adalet olmayacak. Çünkü hiç para lazım olmayan Alzheimer kayın validem de bu 50 kişinin içindedir. Paradan anlamayan ve hiç para lazım olmayan 2 ve 4 yaşındaki torunlarım da bu 50 kişinin içindedir. Öte yandan çok hem de pek çok para lazım olan lisansüstü eğitim yapan kızım  ve üniversite okuyan torunum da bu 50 kişinin içindedir. Diğer yanda ilkokuldaki, ortaokuldaki ve lisedeki torunlarım ve öbür taraftan yeğenlerim de bu 50 kişi içindedir. EYT den emekli olan yeğenim de harçlık beklentisi içindedir..  

Eğer eşit dağıtırsam adalet olmaz. Gelin bu parayı devlet olarak düşünün kendinizi ve dağıtın bu parayı vesselam.

Mustafa EROL



Bu yazı 1724 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI