Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !..
Tarih: 08-12-2023 11:28:00 Güncelleme: 08-12-2023 11:28:00


Bayram demek, güzellikleri paylaşarak sevinç ve mutluluk yaşamak ve yaşatmak demektir diyorum. Bayram denince de aklımıza, dini ve milli bayramlar gelmektedir.

Milli bayramlar ülkemizde yaşayan insanların fikirlerine göre değişir. Dini bayramlar ise yine ülkemizde ekseriyet teşkil eden Müslümanların bayramları yanı sıra, bir de Hıristiyan olanların yaşadıkları Noel yortusu, yılbaşı gibi kutlamaların yapılması göze çarpar.

Yazımın başında BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN dedim. Çünkü bugün Cuma günüdür ve Cuma günleri İslam inancına göre haftalık bayramdır. Onun için ülkemizde rejim değişikliği yapılmadan önce Cuma günleri haftalık tatil günü idi ve o gün bayram yapılırdı. Şimdilerde ise, HAYIRLI CUMALAR VE CUMAN MÜBAREK OLSUN sözleri ve mesajları fiili olarak yapılan kutlamaların yerini aldı.

Cuma günlerinin, Müslümanların haftalık bayramı olması Kur’anla sabittir ve bu konuda Cuma Suresi vardır. Yani Cuma günleri hayırlı ve mübarektir. Bu günde Cuma vaktinde alış verişi kesmek ve Cuma namazına gitmek Cuma suresinde emirdir ve bu emirde kadın ve erkek ayırımı da yoktur.

 Bu mübarek günde; cuman mübarek olsun veya hayırlı Cumalar yerine “ MÜBAREK CUMA GÜNÜNÜN FEYZİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN ve benzeri dualar daha güzel olur. Zira Cuma günü gibi özel günler zaten mübarektir. Önemli olan biz Müslümanların bu günleri fırsat bilerek kendimizi mübarek bir insan haline getirmemizdir. Hayırlı işler yaparak, çocukları, yetim ve öksüzleri, ihtiyaç sahiplerini sevindirerek hayırlı insan olmamızı sağlamaktır.

Mübarek Cuma bayramımızın hayırlı insanlar olmamıza vesile olmasını diliyor saygı ve sevgiler sunuyorum.

NOT: Bu yazımın altında bu yazımı okumadan pek çok kişinin MÜBAREK CUMA GÜNÜNÜN FEYZİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN ve benzeri dualar DEĞİL, hayırlı cumalar veya Cuman mübarek olsun diye yazacaklarını da biliyorum vesselam J

Mustafa EROL

08 Aralık 2023 Cuma..



Bu yazı 1994 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI