Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ÖĞRETMENLİK ÜZERİNE BİR KAÇ CÜMLE..
Tarih: 23-11-2023 23:27:00 Güncelleme: 23-11-2023 23:27:00


Her yıl öğretmenler günü geldiği zaman öğretmenlik üzerine pek çok methiyeler düzülür. Ülkemizdeki Atatürkçü kesim Atatürk’ün harf devrimi yaptıktan sonra kara tahta önünde poz verdiği resmi paylaşır ve öğretmenler günü kutlamasını o resimle yapar. İslamcı kesim ise, Atatürk’ün karşısında BAŞÖĞRETMEN PEYGAMBERİMİZ der. Öğretmenler günü kutlamasına elbette peygamberimizin resmini paylaşacak değildir. Ama görüşünü ortaya koyar.

Bakara Suresinin 31. Ayetinin anlamını yazayım ve bu yazıyı okuyan bana söylesin lütfen BAŞÖĞRETMEN kimdir? Evet , Bakara Suresinin 31. Ayeti mealen şudur: “Allah, Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.

İlk insana yeryüzündeki tüm cisimlerin, varlıkların isimlerini öğreten kimdir? Bir mesleğe kutsal diyebilmek için o mesleğin kutsal bir yerden gelmesi gerekir. Allah’tan daha kutsal varlık var mıdır? O Allah ki, gönderdiği yüce dinimizin kitabını OKU ayetiyle başlatmıştır. İlme değer veren yegane din İslâmdır ama, İslâmı gönderen ve Kur’anı ilim ayetleriyle donatan yüce Rabbimizdir.

Sonuç olarak diyorum ki, Allah’a inanan herkes için başöğretmen ALLAH’TIR.  Boş öğretmen ise Allah’a düşman olanlardır vesselam.

Bu vesileyle; vatan, millet, bayrak ve devlet sevdasını gönlüne nakşeden, Başöğretmen olarak Allah'ı ve Allah yolunu kendisine şiar edinen sevgili meslektaşlarımın gününü tebrik ediyorum..

Mustafa EROL

Eğitimci-Yazar-Şair



Bu yazı 2070 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI