Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
GEZİ VE GÖZLEMLERİM..
Tarih: 02-09-2023 11:53:00 Güncelleme: 02-09-2023 11:53:00


Bu yıl yani daha birkaç hafta önce kendi aracımla Karadeniz turu yaptım. Geçen yıl da yapmış olduğum ve bu yıl tekrarladığım Karadeniz gezimde gözüme çarpanlar ve aklıma takılan gözlemler oldu. Karadeniz gezimdeki her konu değil ama bazı konuları bu yazımda ele almak istiyorum.

Karadeniz sahil şeridinde neredeyse bırakın il ve ilçeleri köylerde bile liman olmasa bile çekek yerlerinin olduğunu gördüm. İl ve ilçelerin birbirlerine çok yakın, hatta birbirlerinin dibinde olmasına rağmen limanların olduğunu gördüm. Manavgat ile mukayese etmeden de geçemedim. Manavgat 64 Km sahil şeridine sahip olmasına rağmen ne limanı var ve ne de çekek yeri. Manavgat çayında ve Manavgat sahillerinde 1400 tekne olmasına ve binlerce insanın burada bu sektörden ekmek yemesine rağmen ve 40 tane gemi ve yat imalathanesi olmasına ve yüzlerce kişinin bu imalathanelerden ekmek yemesine rağmen Manavgat’ta bir limanın ve çekek yerinin olmaması çok büyük eksiklik diyorum. Yerel yönetimle genel yönetimin koordineli çalışması ile de bu sorun çözülür diyorum.. YANİ YEREL YÖNETİM İLE GENEL YÖNETİMİN AYNI PARTİDE OLMASI MANAVGAT İÇİN ELZEMDİR..

Karadeniz sahil şeridinde köyler ve şehirlerarasında hiç boş alanın olmaması da dikkatimi çeken bir başka unsurdur. Manavgat’ın en yakın köyleriyle Manavgat arasındaki arazilerin Karadeniz modelinde olduğu gibi, imara açılması ile hem Manavgat genişler ve hem de Manavgat’taki konut problemi büyük ölçüde çözüme kavuşur diyorum.

Karadeniz gezimde görüştüğüm bazı insanlara TOKİ konutlarını sordum. Bir ailenin verdiği cevapta, bizim evimiz var ama TOKİ konutu çıktı. Biz evimiz var diyerek vazgeçtik demeleri dikkatimi çekti. Sonra Manavgat TOKİ konutlarını düşündüm ve Manavgat’a TOKİ konutlarının elzem ihtiyaç olduğunu ve bunun da yine yerel yönetimle genel yönetimin koordinasyonu ile olacağına kanaat getirdim. YANİ YEREL YÖNETİM İLE GENEL YÖNETİMİN AYNI PARTİDE OLMASI MANAVGAT İÇİN ELZEMDİR..

Depremden dolayı, Suriye’deki savaştan dolayı ve Ukrayna Rusya savaşından dolayı Manavgat’ın aldığı göç, Manavgat’a ev fiyatlarının ve kiraların astronomik şekilde artmasına sebep olmuştur. Manavgat’ta acilen konteyner evlerden oluşan yeni bir yerleşim yeri oluşturulmalıdır. Cüz’i kiralarla yani asgari ücretin dörtte biri fiyatla, bu oluşturulan konteyner evler Belediye tarafından kiraya verilirse eğer dışarıdan gelen insanlar bu konteyner evlere göçerler ve Manavgat Merkezdeki ev kiraları düşer ve Manavgat halkı ekonomik olarak rahatlar diyorum vesselam..

Mustafa EROL



Bu yazı 3536 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI