Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
BAŞ- lıksız yazı ....
Tarih: 28-01-2024 16:39:00 Güncelleme: 28-01-2024 16:39:00


Ülkemizde her alanda pek çok sıkıntılar vardır. Bu sıkıntılar her zaman ola gelmiştir. Elbette sıkıntılar için çözümler vardır. En azından tamamen çözülmese de rahatlatıcı tedbirler vardır. Ama gel gör ki, bu çözümleri ortaya koyacak olan insandır ve bu insanlar liyakatsiz olursa, kibirli olursa asla çözüm değil, yeni problemler ortaya koyarlar. Birkaç örnekle ifade etmek gerekirse;

1- İllerde valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız görevli oldukları il ve ilçeleri tanımalıdırlar. Görevli oldukları şehirlerin caddelerinden, sokaklarında yürüyerek geçmeyen, insanlarla selamlaşmayan, kendisini sırça bir sarayda gören insandan iyi bir vali, kaymakam ve belediye başkanı olamaz. Kısacası KİBİRLİ İNSANDAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ vesselam.

2- Şehirlerin sıkıntılarını öğrensin diye iktidar tarafından şehirlere gönderilen müfettişler şehre gelmeden önce o şehirdeki ilçe başkanına haber verirse eğer, haberli bir şekilde geldiği şehirden gidince en yetkili kişiye vereceği rapor; her şeyin güllük gülistanlık olduğu yönünde olacaktır. Çünkü bir Pazar yerinde akşamüzeri pazarın çürüklerini toplayan fakir fukarayı görmeyecek götürüldüğü 5 yıldızlı otellerdeki lüksü görecek ve herkesin lüks içinde olduğunu rapor edecektir.

3- Hz Ali bir sözünde; “ Devletin dini adalettir.” Der. Devletin dini gerçekten adalettir. Kurum ve kuruluşlara yapılan personel alımlarında liyakat sahibi insanlara değil de, akraba, tanıdık, eş dost tanıdıklarına yer verilirse çözüm yolları peşinen kapatılmış olur. Zira Hz. Alinin dediği gibi devletin dini adalettir ve adaletin olmadığı yerde kul hakkını ihlal ve zulüm vardır.

4- Kendisini at gören eşekler ve kendisini aslan gören kedilerden bu ülkeyi kurtarmak iktidarların en asli görevi iken, KİBİRLİ İNSANLARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTEREREK  YENİ BELALARI MİLLETİN BAŞINA GETİRİRLERSE her türlü çözüm yolu kapanır vesselam.

Mustafa EROL



Bu yazı 1439 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI