Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
Almanya izlenimleri 2 - 3 ..
Tarih: 28-01-2024 17:38:00 Güncelleme: 28-01-2024 17:38:00


Almanya izlenimleri -2

Türk devleti güvenlik bürokrasisi ile kurulduğu için Türkiye’de en önemli genelkurmay ve askeriyedir. Alman devleti kuruluş bürokrasisi sanayi devrimine paralel olarak finans bürokrasisidir ve en önemli kurumu vergi dairesidir. Vergi dairesinden korkmayan bir alman düşünülemez. Burada muhasebeci olan bir arkadaşım şöyle bir olay anlattı.

Küçük bir köyde bir işçisi olan bir kuaför kadın çalışıyormuş. Vergi dairesi memuru bir belge gönderir, “ hangi saç modelinde hangi boyama tekniğinde ne kadar boya kullandığı”  ile ilgili detaylı bilgiler ister.  o da muhasebeciye gönderir. muhasebeci arkadaşım da bunu gereksiz bularak cevaplamaz.  vergi dairesine kadını davet ederler kadını otururlar vergi dairesindeki memur kadın tatlı tatlı ona “kendi saçını boyadığı zaman ne kadar boya gideceği” ile ilgili bilgiler sorar,  notlar alır Teşekkür eder gönder.  sonra 180.000 Euro Luk bir ciro tahmini yapılır ve buna göre vergi tahakkuk ettirilir. Muhasebeci vergi dairesine konuyu araştırmak üzere gittiğinde vergi dairesi, kadının satın almış olduğu boyacı firmadan faturaları toplamış, kaç gram boyadan,? kaç saç çıkar hesaplamış,  saç boyası fiyatı ile çarpmış,  180 000  Euro‘yu bulmuş. Şu an için mahkemeye  vermişler onunla uğraşıyorlar. Küçük bir köy, bir kuaför, bir tek işçi ile ve bunun gelirlerinin hesaplamasına kadar uzanan bir finans bürokrasisi.

Şimdi bu soruyu tersten soralım.  acaba Türkiye finans bürokrasisi bu kadar ince bir vergi incelemesi yapsa ve bu vergileri toplasa Türkiye’nin milli geliri ne kadar olur ? Vergi eşit herkezden alındığı sürece adaletlidir.

Aşağıya bir video bıraktım.? videoda Manavgat‘ta kangren haline gelmiş otopark sorununa çözüm olabilecek gayet modern bir anlayışı sizlerle paylaştım inşallah önümüzdeki beş yılda benzer çalışmalar yapıp toplumumuzu rahatlatabiliriz.

Almanya izlenimleri -3

Kahve 2.5 euro. 20 yıldır aynı. Küçük su 2.5 €. O da aynı. Ancak 235 bin euroya alınan ev 750 bin euro olmuş. Kiralar artmış. Çalışan ücreti saati 11 de 13 e çıkmış.

Bizi kıskanıyorlar mı evet.

Resimde vördüğünüz bisikletliler, amartisörü kesilmiş Şahinle kafeler caddesinde son ses müzik açmayı, yada baba parası ile aldığı BMW yi kafeler caddesinde kaldırıma çekmeyi kıskandıklatını söylediler.

 2021 de Rhineland vadisinde meydana gelen sel felaketinin madurlarına ev ve diğer yardımı yapmamış.

Çiftçiler geçen hafta eylem yapmışlar, bu hafta tren çalışanları ve bir çok kentte AFD adlı ırkçı partinin kapanması için gösteriler var. Evsizler ve dilenciler çoğalmış. Toplumun yarısı yabancı hibi gözüküyor bu da tepki çekiyor.

Heryerde olduğu gibi mutlular var, mutsuz



Bu yazı 1403 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI