Bugun...


İSMAİL KARATAŞ

facebook-paylas
Turizmde güleryüz
Tarih: 15-03-2024 03:51:00 Güncelleme: 15-03-2024 03:51:00


Ilıca Hacı Nazmiye – Hacı Mehmet Tümbül Turizm Eğitim Merkezinde yapılan Turizm Sezonuna Hazırlık konulu panelde İsmail KARATAŞ yaptığı konuşmada; Misafirlerimiz, günlük hayatlarında yoğun çalışma temposu içerisinde yaşam sürmektedirler. İşte bu günlük yaşantı, stresten uzak ‘‘herhangi bir zorlama olmadan yeni ve nazik insanlarla tanışma" beklentisini ön plana çıkarmaktadır.

Turizmin esas amacı işte burada başlıyor. Misafirlerimize güzel bir tatil imkânı sunmak bunların başında gelmektedir. Peki, nedir bu imkânlar; çeşitli sportif faaliyetler ve çeşitli animasyon programları ile eğlence dolu geçen günler, konforlu otellerimizde tarihi ve doğal güzellikler içerisinde stresten uzak yüzde tatlı tebessüm bırakan harika bir tatil..

{Her şey sende başlar, sende biter. Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini inadına mutlu ol.}

Bu güzellikleri nasıl gerçekleştirebiliriz? Bunda büyük pay sahibi tabii ki turizm çalışanımız olmakta. Hangi departman olursa olsun turizm emekçisi arkadaşlarımın insan ilişkilerine ve misafirlerle diyaloglarına dikkat etmek zorundadırlar.  

Eğer, ilerde bir gün keşke demek istemiyorsan üç şeyi doğru seç! Eşini, işini, arkadaşını.

Gülümseme; insanları, ulusları ve kültürleri birbirlerine bağlamaktadır. İddiamızı gülümseyerek ifade ediyoruz. Bir tebessüm bin kelimeden daha fazla anlam ifade ediyor. İşimizi yaparken sergilediğimiz tavır, verdiğimiz hizmetin kalitesini gösteriyor.

İşimizde ne kadar başarılı olduğumuz sadece rakamlardan ibaret değildir. Bunu daha konuklarımız otelimizden ayrılmadan yüzlerinden de okuyabiliriz.

Nereye gideceğini bilmiyorsan vardığın yerin bir önemi yoktur.

Başarılı olmak isteyen bir kişi, sadece bu başarıya nasıl ulaşabileceğini değil, bütün kalbiyle bu başarıyı elde etmek istediğini düşünmelidir.

Hayatın tadını çıkarmak için zaman ayırmayan bir kişi hayatın tadını hiç duymayacaktır. Bu yüzden başarı tesadüf değildir.

Güçlü olan zayıf yanlarını herkesten iyi bilendir. Daha güçlü olan ise zayıf yanlarına hükmedebilendir.

Chef Doğan ÇOLAK;

Ast üst ilişkilerine önem vermeleri gerektiğini, ustalarla iyi diyalog içerisinde işlerini yürütmenin işyeri barışını sağlayacağını belirtti. Eğitimden vazgeçmeyin. Mutlaka bir yabancı dili iyi öğrenin. Mesleğinizi en iyi şekilde icra edin dedi.

Chef Ali CİNER;

Çalışacağınız mekânı iyi seçiniz. İyi işletmeler sizlere çok şey kazandıracaktır. Özellikle kariyer yapma konusunda sizlere çok büyük avantajlar sunacaktır. Hatta yurtdışında eğitim alma ve çalışma imkânlarını da mutlaka değerlendirmelisiniz dedi.  

Chef Zühtü ÖZER ise;

Aşçı işçi değil sanatçıdır. Bu yüzden mesleğimize saygı duymak zorundayız dedi.



Bu yazı 603 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI