Bugun...


İSMAİL KARATAŞ

facebook-paylas
BOLU/MENGEN'DE NE YAPILIR ?..
Tarih: 10-10-2023 21:22:00 Güncelleme: 10-10-2023 21:22:00


Dünyanın en güzel yemeklerini yapan aşçıların memleketi olarak bilinen Mengen, Karadeniz Bölgesi’nin batısında Bolu’ya bağlı bir ilçedir. Mengen, Bolu merkeze yaklaşık 55 km. uzaklıkta yer alır.

Bolu Mengen'de Ne Yapılır?

Mengen’e geldiğinizde öncelikle, bol oksijenli ve yemyeşil yaylalarda güzel bir sabah yürüyüşü yapmalısınız. Doğa ve bol oksijen ile yenileneceksiniz. Sonrasında konakladığınız Mengen otelinde güzel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Mengen sokaklarında ve çarşıda vakit geçirebilirsiniz, alışveriş yapabilirsiniz ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

Gün içinde Gelin Kayası diye bilinen doğal güzelliği görebilirsiniz. Şirinyazı göleti, Ağalar Gölü gibi yerlerde göl kıyısında güzel bir yürüyüş yapabilir ve bu güzellikleri fotoğraflayabilirsiniz.

Mengen yaylalarında ve mesire yerlerinde hem doğa yürüyüşü yapabilir hem de sonrasında güzel bir piknik planlayabilirsiniz. Tarihi kilise kalıntılarını ve mağaraları görebilirsiniz.

Eğer vaktiniz varsa Yedigöller ve Kartalkaya gibi yakınlardaki turistik yerlere gidebilirsiniz. Bolu merkezde ve çarşıda vakit geçirebilirsiniz.

Eğer zamanında geldiyseniz, her yıl ağustos ayında düzenlenen Aşçılık Festivali’ne katılabilirsiniz. Festival kapsamında düzenlenen sergiler, yarışmalar, konserler ve yapılan yemeklerden tatmak oldukça eğlenceli olabilir.

Mengen’e bağlı Pazarköy beldesinde, temmuz ayında düzenlenen yayla şenliklerine katılabilirsiniz.

 Mengen merkezde sokaklarda yürüyebilir, fotoğraf çekebilir ve çarşıdan alışveriş yapabilirsiniz.



Bu yazı 1843 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI