Bugun...



KORONALI KOMŞU ÖLÜME NEDEN OLDU..

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, bir komşunun vurdumduymazlığı, özel bir hastanenin yanlış teşhis ve tedavi yapması Burhanettin Ürker’in (66) yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ibret alınacak bir şekilde yaşamına mal oldu. Bu sabah saat 08:45’te Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vefat eden Burhanettin Ürker’in eşi, 2 çocuğu gelini ve torunları Covid-19 tanısıyla evde izolasyonda tutuluyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2020 04:59

KORONALI KOMŞU ÖLÜME NEDEN OLDU..

Manavgat Yayla Mahallesi’nde yaşayan adı açıklanmayan bir erkek geçen ayın 20’sinde rahatsızlanarak yüksek ateş şikayetiyle Manavgat Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Muayenesi yapılan kişiye, her ihtimale karşılık Covid-19 testi de yapılıp, sonuçlarının ertesi gün kendisine bildirileceği belirtilerek evine gönderildi. Evine gelen adam, eşini evde bulamayınca anahtarı da yanında olmadığı için bir süre komşusu Burhanettin Ürker’e misafir oldu. Karşılıklı içilen çay ve edilen sohbetin ardından eşi eve gelen adı açıklanmayan adam kendi evine geçti.

ERTESİ GÜNÜ TEST SONUCU BİLDİRİLDİ

Manavgat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ertesi günü telefonla aranılan adı açıklanmayan adama Covid-19 testinin pozitif olduğu ve kendisiyle temaslı olan kişilerin adı ve adresleri istendi. Adı açıklanmayan adam, korkarak ve utanarak sağlık görevlilerine eksik bilgi verdi ve kendi evinde izolasyona girerek kimseyle görüşmedi.

KOMŞUSU HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Komşusu hastaneden geldiğinde onunla karşılıklı çay içen ve uzun bir süre sohbet eden Burhanettin Ürker 24 Ağustos Pazartesi günü rahatsızlandı. Manavgat Devlet Hastanesi’nde korona vakalarının arttığı söylentileri sebebiyle oğlu Murat Ürker tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Burhanettin Ürker’in tomografi ve röntgeni çekildi, kan tahlili yapılarak zatürre teşhisi konuldu. Hastaneye yatışı yapılan Burhanettin Ürker’e serum ve iğne yapıldı, ilaç verildi. Birkaç gün sonra taburcu edilen Burhanettin Ürker’in oğluna hastane yetkilileri, şimdilik korkacak bir durum olmadığını, babasının durumunun ağırlaşması durumunda dahiliye bölümüne getirmesi gerektiğini söyledi.

KOMŞUSU, HASTALANDIĞINI DUYUNCA POZİTİF OLDUĞUNU SÖYLEDİ

25 Ağustos’ta Burhanettin Ürker’in hastalandığını duyan komşusu ise, 4 gün önce kendilerinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve evde izolasyonda olduklarını söyledi. Evde ilaçla zatürre tedavisi devam eden Burhanettin Ürker’in durumu Ağustos’un 29’unda ağırlaştı. Oğlu Murat Ürker tarafından hemen aynı özel hastaneye götürülen Burhanettin Ürker’i muayene eden doktorlar, komşularının Covid-19 pozitif olduğunu hatırlatan oğluna, babasının Covid-19 olmadığını, soğuk algınlığından kaynaklanan zatürreye yakalandığını söyledi. Özel hastaneye yatışı yapılan Burhanettin Ürker’e serum takılarak sabaha kadar oksijen verildi. Ertesi günü muayeneye gelen iç hastalıkları uzmanı doktor, Burhanettin Ürker’in nefes almakta zorlandığını belirterek, kolonoskopi yapamayacağını belirtmesi üzerine yaşlı adam taburcu edilerek eve gönderildi.

DEVLET HASTANESİ’NDE TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Oğlu tarafından eve getirilen Burhanettin Ürker, birkaç saat geçmesinin ardından nefes almakta çok zorlanması üzerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede görevliler tarafından öncelikli olarak solunum cihazına bağlanan Burhanettin Ürker’in özel hastaneden alınan tomografi ve röntgen tahlillerini inceleyen doktorlar, Burhanettin Ürker’in Covid-19 hastası olduğunu söyledi ve yapılan test sonucu da pozitif çıktı.

AÜ TIP FAKÜLTESİ’NE SEVK EDİLDİ VE ENTÜBE EDİLDİ

Yapılan incelemede Burhanettin Ürker’in hastalığını ilerlemiş olduğunu belirlenmesi üzerine ertesi günü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Burhanettin Ürker derhal entübe edildi. Burhanettin Ürker’in oğlu, “Babam, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne varır varmaz entube oldu. Tıp Fakültesi’nde ki doktorlar, özel hastanede yapılan yanlış teşhis ve tedavi sonucu Covid-19 virüsünün babamın bütün organlarını sardığını ve iflas ettirdiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos’tan bu yana yaşam savaşı veren babam, bugün sabah 08:15’te hayata gözlerini yumdu, babamdan annem, abim ve bana, benden de eşim, oğlum ve kızıma virüs bulaştığı için biz cenazesine bile katılamadık” dedi.

BU HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR

Komşusunun korktuğu ve utandığı için kendilerine Covid-19 testi yaptırmaya gittiğini ve test sonucunun pozitif çıktığını zamanında söylemediğini bu nedenle babası Burhanettin Ürker’i  kaybettiğini belirten  Murat Ürker, “Bu bir hastalık. Hepimizin başına gelebilir. Eğer ki komşumuz bize ilk başta bunu söyleseydi şimdi çok daha farklı olabilirdi. Şimdi, ben, eşim, çocuklarım, ağabeyim ve annem; hepimiz pozitifiz. Özel hastanede babamla temasta olan sağlık görevlilerinin ne durumda olduğunu bilmiyorum” dedi.

 VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yetkililer, Covid-19 rahatsızlığının bir hastalık olduğunu, bunun utanılacak veya korkulacak bir yanının olmadığını söyleyip, test sonucu pozitif çıkanların temaslı bulundukları insanları telefonla veya diğer şekillerde iletişime geçerek uyarması gerektiğini ve temaslı isim listesinin tam ve eksiksiz olarak filyasyon ekiplerine verilmesi gerektiğini belirtti.




Bu haber 267 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI