Bugun...



BAŞHEKİM OPR.DR.DENİZ ; SAĞLIKLI YAŞLANMA YÜRÜYÜŞLE BAŞLAR..

Sağlık Bakanlığı’nın “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nedeniyle ülke çapında düzenlendiği etkinlikler kapsamında yaşlı hastalar ziyaret edilerek çiçekler verildi ve ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-10-2022 18:39:09 Tarih: 02-10-2022 18:26

BAŞHEKİM OPR.DR.DENİZ ; SAĞLIKLI YAŞLANMA YÜRÜYÜŞLE BAŞLAR..

Bu etkinlikler kapsamında Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Mehmet Deniz, “Yaşlanmaktan korkma, sağlıksız yaşamaktan kork” sloganıyla çeşitli etkinliklere imza attı.

Yaşlılıkla birlikte sorunların yani hastalıkların da arttığına dikkat çeken Deniz,bu özel güne dikkat çekmek üzere bir yürüyüş organize ettiklerini belirtti.

Hastaların yüzü güldü

Saat 17.00’de Manavgat Devlet Hastanesi’nde başlayan ilk farkındanlık yaratma etkinliği hastanede yatan yaşlı hastaları ziyaretle başladı. Hastaların sağlık durumuyla tek tek ilgilenen başhekim Mehmet Deniz, hastaların sağlık durumuyla ilgili doktorlarından bilgi aldı ve yatmakta olan hastalara çiçek takdim ederek yaşlılar gününü kutladı.

Yürü ki dinç kalasın.

Eklemlerin hareketsizlik ve işlevsizlikten ağır ağır kapandığını, eklem kas ağrılarının başladığını ve bunun sonucunda ilaçlara mahkûm kalındığını savunan Mehmet Deniz, bu şikâyetlerden kurtulmanın tek çaresinin spor ile bolca yürüyüş yapmak olduğunu ifade etti.Sağlıksız yaşlanmanın en kolay yolunun televizyon seyretmek olduğuna vurgu yapan Başhekim Deniz,çabuk yaşlanmak isteyenler televizyon karşısına geçip,abur,cubur pasta,kek,çerez,meyve yiyip devamlı saatlerce dizi izlesinler sözleriyle bu yanlışların yapılmaması gerektiğini dile getirdi.Eğer böyle hareketsiz ve sporsuz bir yaşam sürdürülürse “eklem ağrıları,kas ağrıları başlar ve her gün hastanenin fizik-tedavi,betin cerrahi,ortopedi bölümlerine gelmek radyasyonlu film çektirmek,çokça ilaçlar almak mecburiyetinde kalmaktalar” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü ; harcanmayan kilolar karaciğer başta olmak üzere obezite,siroz ve karaciğer nakline ,kalp,böbrek,beyin ,diyabet ,inme,felç ,hipertansiyon gibi  çeşitli hastalıklara maruz kalındığını kaçınılmaz bir durumdur.

Gençlerin dikkati çekildi.

Başhekim Mehmet Deniz bu soruna dikkat çekmek için beraberinde doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Manavgat Devlet Hastanesi’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar beraberindeki heyetle birlikte yürüdü. Yürüyüş güzergâhı boyunca yaşlılar ile gençlere çiçekler verildi,

sağlıklı bir yaşam için yürüyüş sporunun önemine dikkat çekildi. Güzergâh yürüyüşü boyunca vatandaşlar da yürüyüşe katılım sağlayarak etkinliğe destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde son bulan yürüyüşte katılımcılar, topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Atatürk Anıtı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Manavgat Devlet Hastanesi Baş Hekimi Mehmet Deniz, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlk haftada 20 dakikalık yürüyüş

En kolay ve masrafsız sporun YÜRÜMEK olduğunu söyleyen Başhekim Deniz,yürüyüşe serin saatlerde,uygun ,terletmeyen,,sıkmayan spor ayakkabı ve hava koşullarına uygun giysiler ile birlikte yanınıza su alarak başlanmalı dedi.Yaşlılıkta karşılaştığımız hastalıkları en aza indirmemiz için yürüme sporuna önem vermeliyiz. Bütün bunların olmaması, ya da daha hafif ilerlemesi için özelikle yaşlılıkta günlük yaşantımıza hareketliliği eklemeliyiz. Çok aç ya da yemekten sonra yürüyüş önermiyoruz. Yeni başlayanlar için ilk haftada 20 dakikalık yürüyüşü yeterli görüyoruz. Her hafta 10’ar dakika artırarak bu süreyi 1 saate çıkarmak mümkündür. Performansa göre haftada 3 ya da 7 kez yürünebilir. Bu konuda söyleyeceğimiz tek şey; “yürüyüş olan eve hastalık girmez” diye konuştu.

Başhekim DENİZ ayrıca ; SABİT Ve hareketli bisiklet yasa Yüzme de yaşlılar için çok faydalı ve zevkli bir aktivite olduğunun altını çizdi.

Manavgat Devlet hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Deniz açıklamasının ardından katılımcılara teşekkür etti.

Mustafakutun

merhabaşelale.com

 

 

 




Bu haber 623 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI