Bugun...



107 YILLIK DESTAN MANAVGAT'TA HAYAT BULDU..

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi Manavgat’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2022 14:53

107 YILLIK DESTAN MANAVGAT'TA HAYAT BULDU..

Cumhuriyet  meydanı önündeki Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da çelenk sunumuyla başlayan törene Manavgat kaymakamı Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Şükrü Sözen protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Çanakkale şehitlerinin 107.anma töreni,kaymakamlık,belediye başkanlığı ve protokol çelenklerinin Atatürk anıtına konulmasıyla devam etti.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  günün anlam ve önemine dair konuşmayı Manavgat Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Üstçavuş Yiğit Çakır yaptı. Akabinde Cumhuriyet meydanında  oluşturulmuş Çanakkale anıtı ve o günün askerlerini temsil eden öğrenciler ve 87 Manavgatlı şehitlerin isimlerinin yazılı oldukları sembolik mezar taşları önünde Manavgat müftüsü Abdullah Eroğlu yaptığı dua ile  törenin ilk bölümü sona erdi.Bu arada Çanakkale savaşında askerlerin yediği,buğday çorbası,üzüm hoşafı ve kuru  ekmek törene katılanlara ikram edildi.

Kaymakam ve çocuk

Törende çocuklarla yakından ilgilenen Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, temsili Çanakkale Şehitler Anıtı'na bakan bir çocuğun yanına giderek, anıtı daha önce görüp görmediğini ve ne anlama geldiğini sordu. çocuğun 'Şehitler' demesi üzerine Demir, Çanakkale Savaşı'nın Türkiye tarihi için önemini kısaca anlatarak 'Bu vatanı korumak için canını veren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız' dedi.

Çocuklara Çanakkale Savaşı'nda askerlere dağıtılan tayını kazanın başına geçerek çocuklara dağıtan Kaymakam Demir, Kıbrıs gazisi ile bir çocuğu yan yana getirerek, "Ülkemizin huzur ve güveni için canlarını hiçe sayan kahramanları tanıyın, onlar bu ülke için çarpıştı sizler de bu ülkeyi daha iyi yerlere getirmek için çabalayacaksınız" dedi. Kıbrıs gazisi ise gururla taşıdığı madalyalarını küçük çocuğa gösterip nasıl aldığını anlattı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Törenin ardından program İbrahim Sözen Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti.

 

 Mustafakutun/

merhabaşelale.com




Bu haber 372 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARİHTE BUGÜN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI