Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
Manavgat'ta yerel seçim izlenimleri-Son
Tarih: 31-03-2024 12:16:00 Güncelleme: 31-03-2024 12:50:00


Heyecansız bir yerel seçim sürecini yaşadık ve sona geldik arrtık.Çoğu hemşerimiz kimin aday olduğundan bile habersiz. Her gördüğü siyasetçiye başkanım diye hitap etmekte.Aslında önümüzde kentimizin, daha doğrusu hepimizin geleceğini belirleyecek bir 31 Mart 2024 seçimiydi bu.

Adayların projeleri ilan edilince bir heyecan duyabileceğimizi ümit ettik; ama maalesef bizleri etkileyen bir proje olmadı. Rutin Belediye hizmetleri “proje” olarak tanıtılıyor. Manavgat  gibi hiçbir ilçede, hatta il ve birçok ülkede olmayan zenginliklere sahip bir bölgeden vizyoner bir proje çıkarılamamasını anlamak mümkün değil.

Manavgat’ı tanımayan, dışarıdan gelen proje yapım firmalarının standart, neredeyse her il ve ilçe için hazırladıkları tip projeler bunlar ancak adaylara ne demeli ki.onların projelerine gözü kapalı inanmışlar.

Hani projelerim diye yaygara koparan adaylar var ya ,Genelde batı ülkelerinin yer ve insanlarının olduğu kopya fotoğraflarla seçmenleri kandırmaya devam ediyorlar.Bu işlerden anlamayanlarda balıklama atlıyor bu görüntülere.Bu zaten her seçimde böyle olmakta.Şimdiye kadar ki beldeler açıkken bile hiçbir belediye başkanı proje yapım firmalarının standart herkese uyarlanan projelerini alıp meydanlarda gövde gösterisi yapmadı mı ?

Partilere gelince ;

Cumhur ittifakında MHP’ lilerin canla başla çalıştıklarını görsek de, Ak Parti için durum böyle değil. Ak Parti tarafında yeterli çalışmanın ve adaya desteğin tam olduğunu söyleyemeyiz. Sanki her seçimde olduğu gibi Manavgat  kazanılmak istenmiyor düşüncesinin hakim olduğu izlenimi veriliyor.Parti içinde ki çekişmeler ve Prof.dr.Süleyman Okudan’ın tepeden inme aday gösterilmesi bir türlü hazmedilmiyor.

İlçe teşkilatı  politik başarıyı genel parti çizgisine ve merkezi iktidarın başarılarına, Genel Başkanın ülke çapında yürüttüğü enerjik seçim çalışmalarına bağlamış durumda. Zaten her seçimde olan da bu değil miydi ?

22 senedir Manavgat’ta seçim kazanamayan ve her seçimde sen ben kavgası çıkaran,hatta kendi partisine oy bile vermedikleri seçmenlerce defalarca dile getirilen  Akp ilçe teşkilatında görev alanların artık siyaseti bırakıp bir kenara çekilmeleri çoktan geldi de geçti bile.

Chp farklı

CHP ‘de de durum karışık .Bakmayın siz öyle gövde gösterisi seçim koordinasyon merkezleri açılışlarına,meşaleli karşılamalara,ramazan dolayısıyla  iftar çadırlarının ve çeşitli yerlerde kulan iftar sofralarının dolduğuna.CHP bünyesinde de CHP’nin Atatürkçülüğüne yakışmayan,kendi memleketinde yaşayan insanları dışlayıcı hareketler de bulunması,Aslen Manavgat’lı fakat yinede ithal adayla  seçime giren ve en önemlisi de belediye başkanı ile neden aday olmadı ? düşünceleri kamuoyunda çalkantılar yaratması CHP liler arasında önemli bir sorun teşkil etmeye devam etmekte.Parti içinde  “ikbal ve gelecek  kavgaları sürüyor. Zaten parti içi iktidar mücadelesi konusunda uzman olan bu partimizde, acımasız kıyımlar ve ulu orta konuşulan haksızlıklar sonrasında, sandığa gitmeyeceğini söyleyen CHP’ liler hatta bağımsız aday Sedat Manav’a oy veririz düşüncesinde olanlar azımsanmayacak bir rakamda…

Sedat Manav

Sahada en çok çalışan, bölgenin her tarafına giden, önüne çıkan sayısız sorunu çözmeye gayret eden Sedat Manav bu seçimde dikkat çekmeye devam ediyor.Sedat Manav sevgisi böyle devam eder ve sandıklara yansırsa Manavgat ilk defa bağımsız adaylıkta gelen bir belediye başkanını kucaklamaya hazır olmalı.

Sedat Bu profiliyle de, hizmete dönük etkili bir politikacı kimliğiyle her parti çevresinden takdir topluyor.

Seçim gününe az bir zaman kala İstiklal Marşının kabulü, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günleri bu yıl her zamankinden ayrı bir özenle kutlandı. Birlik, beraberlik mesajlarının verildiği, milli duygularımızı güçlendiren bu etkinlikler seçim öncesi anlamlıydı.

Bu arada, seçim ortamına gireli beri, Belediyemizin  her gün yaptıkları yeni hizmetleri basınla öğreniyoruz. İnanılmaz bir hizmet yarışı içerisinde ki belediyemize, İnsan 5 yıldır bunları neden yapmadılar?  Bunları vizyon projeler diye allayıp,pullayıp son bir ayda hizmete açıyoruz diye diye gazetelere ilanlar,reklamlar vererek duyurmaktalar.Bir başka konuda Manavgat belediye basın dairesi başkanlığı o kadar övücü hizmetler paylaşıyor ki siz zannedersiniz Manavgat belediyesinin hiç hatalı,yanlış bir işi olmamış şimdiye kadar.bıu yazılara ve hizmetlere bakınca insan “başta belediye başkanı Sözen ve tüm ekipleri cennetlik birer melek  canım” diye düşünmekten kendini alamıyor. Ama işte,  bu ilkel kurnazlığa da bir siyaset biçimi olarak yıllardır alıştık.

Hiç olmazsa bu seçimler sonrasında, verilen sözlerle uygulamalar arasında kıyaslama yapalım; parti farkı gözetmeksizin verilen sözlerin takipçisi olalım; demokrasiye, oylarımıza sahip çıkalım ve siyaseti bir oyun olmaktan, demokrasiyi de reklam firmalarının oyuncağı olmaktan kurtaralım.



Bu yazı 626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI