Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
MEVLİT KANDİLİ- KUTLU DOĞUM..!!!
Tarih: 19-10-2021 02:26:00 Güncelleme: 19-10-2021 02:26:00


Çocuklarım eşime ne zaman doğduğunu sorduklarında, eşim “ Bağbozumunda dünyaya gelmişim. Ama hangi senenin bağ bozumu olduğu konusunda annem ve babam net bir şey söylemediler “ der. Yaklaşık doğduğu yılı ise 1965-1968 yıllarından birisidir. Benim hanım meşhur değil, meşhur olan birisinin doğum tarihini araştırdım. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihini araştırdığımda ise 13 Mart 1880 ile 12 Mart 1881 tarihleri arasında olduğunu gördüm. Ama tam ay ve gün belli olmadığı için yuvarlak yıl olarak 1881 denilmiştir. Atatürk’ün doğum günü kutlanmıyor da eksik mi kalıyor.

Peygamberimizin doğum tarihini incelediğimde ise 569 Yılı ile 580 Yılları arasında gezen rivayetlere ulaştım. Fil Yılında beraber aynı sene dünyaya geldik diyen de var, Fil yılından önce dünyaya geldi diyen de var.

Rebiul evvel aynın 12. Gecesi dünyaya geldi diyenler de var. 20-27 Nisan arasında doğdu diyerek KUTLU DOĞUM HAFTASI kutlayanlar da oldu.

1994 Yılında 27 Nisan 1941 Yılında doğan Feto kendi doğumunu KUTLU DOĞUM HAFTASI diye yutturdu ve 20 Nisan 27 Nisan arasındaki bir hafta 1994 yılından itibaren KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI ülkemizde. Rabiul Evvel ayı ile Nisan ayı arasında 6 ay gibi bir zaman var ve ülkemizde iki defa Peygamberimizin güya doğumu kutlandı.

İşin enteresan tarafı ise Doğum Günü kutlaması, bizlere çocukluğumuzdan itibaren doğum günü kutlaması Yılbaşı kutlamak gibi haramdır, batıyı taklit etmektir diyen kesim tarafından yapılmaktadır. İnsanların tarihi bilinen çocuklarının doğum gününü kutlamalarının doğru olmadığını söyleyen kesimin tarihini bilmedikleri Peygamberimizin güya doğum günlerini kutlamaları ne kadar büyük çelişkidir. Gerçi o kesimin asıl amacı 1 Ocak 0 yılında doğan Hz İsa’nın doğum günü olan yılbaşı kutlamalarını taklit etmektir.

Hz İsa’nın doğum günü yılbaşı günleri kutlanıyor diye biz de taklit ederek kendi peygamberimize bir doğum günü kutlamaya mecbur muyuz diyorum ben de vesselam..

(Not: BEN MEVLİT KANDİLİ KUTLAMASI YAPMIYORUM. KUTLU DOĞUM KUTLAMASI DA YAPMADIM HİÇ ..)

Mustafa EROL

 



Bu yazı 3112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI