Bugun...



TÜRK DOSTU ALMAN BÖHMERT MANAVGAT SPORUNA KATKI YAPMAK ARZUSUNDA

Prof.Dr.Hörst Böhmert Ottomann ,bu isim bir çok Manavgatlı tarafından bilinmekte ve onun Manavgat sporuna yapmak istediği katkılar takdirle karşılanmaktadır.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-10-2020 00:47:54 Tarih: 20-10-2020 17:03

TÜRK DOSTU ALMAN BÖHMERT MANAVGAT SPORUNA KATKI YAPMAK ARZUSUNDA

Yaklaşık 25 senedir Manavgat’ta yaşayan Hörst Böhmert Ottomann ,yaptığı sportif çalışmalarla ( bisiklet,atletizm çeşitleri) yerel ve ulusal gazetelerde gündem olmuş,özellikle sporda Manavgat’ın adını duyurmak için yılmadan mücadele etmiş ve Manavgat’ın spordaki potansiyel gücünü bilimsel çalışmalarla ispat etmiş bir kişidir.

Bu gün halen kendisi ilerleyen yaşına rağmen Manavgat belediyesi adına Uluslar arası masterle turnuvalarına katılarak çeşitli branşlarda kazandığı madalyalarla Manavgat’ın adını duyurmakta ve Manavgat’ı popüler hale getirmektedir.

Manavgat’ın spor potansiyelini ve spor turizmini herkesten iyi bilen Böhmert istiyor ki Manavgat’ın spordaki bu potansiyeli boşa gitmesin,değişik disiplinlerde,trekking,dağ bisikleti,atletizm,triatlon gibi gibi spor dalları değişik branşlarda halk tarafından benimsensin ve Manavgat gençliği sadece futbolla değil bu sporlarla geleceğe umutla baksın.Manavgat’tanda milli sporcular çıksın.

Spor turizmi ve diğer spor branşlarının gelişmesi için Alman Hörst Böhmert Ottomann sözlerini şöyle sürdürdü.;

Spor turizmin Gelişimi için uzun yıllardır arkadaşım olan Mahmut ÖZ Kasım 2019’da Spor Turizmine katkıda bulunmam için benden bir çalışma istedi. 2008’de Manavgat’da spor turizmin gelişimi için bir çalışma yapmıştım fakat ne yazık ki kimseden destek alamadım.

Son zamanlarda spor turizm gelişimi için devletinde katkıda bulunmak istediğini görüyorum. Türkiye’nin spor turizmde bir marka olmasını ön görüyorum. Günümüz spor konseptleri Antalya bölgesinde golf, futbol ve tenisten oluşmaktadır. Benim önerdiğim konsepte bisiklet sporu değişik disiplinlerde trekking, dağ bisikleti, atletizm, triatlon vb. ön planda olacaktır.

Bu yeni konseptimizi yapmak için değişimlerde bulunmamız lazım.  Yapılması planlanan değişimlerde de bu spor branşlarına göre tesisler oluşturulması ve spor turizm ile ilgili tüm bölümlerin beraber çalışması gerekmektedir.

Şuan da Türkiye’nin bu alanda ne tür çalışmalar yaptığını bilmeyerek DennisTraulsen arkadaşımla spor ve spor turizmi için bir çalışma taslağı planladık. Bu çalışmamızdaki amacımız; Manavgat’ı büyük bir spor markası yapmak. Tasarladığımız bu çalışmayı ilgili tüm kurumların beraberce yürütmesini umuyoruz.

 

Dr.HorstBöhmert-Ottomann
DennisTraulsen
Tercuman; Şenol Göysu

mustafa kutun-habermerkezi




Bu haber 661 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI