Bugun...



PROF.DR.SÜLEYMAN OKUDAN; BİZİM SEVDAMIZ MANAVGAT'TIR....!

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Süleyman Okudan, 'Manavgat sevdası' vurgusu ile yaptığı ziyaretlerle ilgili açıklamalar ve serzenişlerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2022 08:05

PROF.DR.SÜLEYMAN OKUDAN; BİZİM SEVDAMIZ MANAVGAT'TIR....!

'Manavgat sevdası' vurgusu ile yaptığı ve yerel seçimler için yola çıktığını dile getirdiği Manavgat ziyaretleri ile ilgili yapılan değerlendirmeler konusunda açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Süleyman Okudan şunları dile getirdi: "Kıymetli Hemşerilerim, Hepinizin malumu olduğu üzere hedefi Manavgat’a hizmet etmek olan; demokrasi, hoşgörü, sevgi, saygı ve ahlaki değerlere bağlılık çerçevesinde bir grup Manavgat sevdalısı kardeşimle birlikte sonunda başarıya ulaşacağımız bir yola çıktık.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞ

Ancak son zamanlarda üzülerek ifade etmek istiyorum ki, benim sizlerle bir araya gelmem birtakım çevreleri oldukça rahatsız etmiş durumda. Hatta bu rahatsızlık öyle bir boyuta gelmiş ki hakkımda mesnetsiz iddialar, fitne ve iftiralar yayma çabaları başlamış.Şahsıma iftira atanlara cevap vermeyeceğim ama küçük bir hatırlatmada bulunacağım. Herkes bilir ki iftira ve yalan günah ve kötü bir şeydir bu yüzden karakteri, duruşu ve ilkeleri olanlar başkalarına iftira atmazlar. Bunlara sahip olmayan aciz insanlar da kendi pisliklerini başkalarına bulaştırmaya çalışarak kolayca iftira atarlar. Aslında aynaya bir baksalar bana attıkları iftiranın benden daha çok kendilerine yakıştığını da görürler.

İçinde bulunduğu çevrenin kendileri için söylediği yakıştırmaları başkalarına söyleyip herkesi kendine güldürmezler. Kime ve hangi maksada hizmet ettiği belli olan birileri -anlamını bilmediklerinden emin olduğum- son derece yakışıksız ifadeler kullanarak beni karalamaya çalışarak ve benim sağlık sektöründe kalmamı isteyecek kadar ideallerime rehin koyma hakkını kendilerinde görüp içinde bulundukları cehaletin tipik bir örneğini vermekte ve karalama bataklığında çırpınmaktadırlar.

ÇOK İLERİ GİDİLİYOR

Yine tarafsız olması gereken bir şahıstan, bir taziye evinde başkasından duyduğunu ifade ederek benim artık Manavgatlılara bakmayacağımı ve küfrettiğim dedikodusunu yaymaya çalışacak kadar ileriye gidebilmektedir. Ben ziyaret ettiğim hiç kimseye ideolojisini ve partisini sormuyorum ve ideolojisini ve partisini değiştirmesi için bir talepte bulunmuyorum. Zira yol arkadaşlarıma böyle bir saygısızlığı asla yapmam. Benim ideolojim de partim de derdim de davam da sevdam da Manavgat’tır. Anlamayanlara bir kere daha anlatmak isterim ki; Ben siyasi bir partiden milletvekili adayı olmayacağım. Eğer kısmet olursa Manavgat Belediyesine bağımsız aday olacağım ve hangi parti iktidar olursa onlarla birlikte Manavgat için projeler üreteceğiz.

Yani ideolojik bir çalışma yapmayacağım. Benim yarışım hizmet yarışı olacaktır. Gittiğim yerlerde öncülüğünü yaptığım Manavgat Sevdalıları Hareketini anlatıyorum.

 Onların siyasi görüşlerini sormuyorum; Manavgatı anlatıyorum Manavgat’ımızın her türlü ideolojiden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bilinmesini isterim ki, ideolojisinden taviz vermeden yanımda olan her görüşten çok sayıda yol arkadaşım var..

BİZİM SEVDAMIZ MANAVGATA HİZMET

Bizim derdimiz kısır çekişmeler değil sadece Manavgat’a hizmet etmektir. Biz kendimizde başkalarının özgür iradesine rehin koymak hakkını görmüyoruz. Ayrıca yerel yönetimler kısır siyasal kutuplaşmaların yeri değil, hiçbir ayrım yapmadan anayasa ve yasalar çerçevesinde herkesi eşit gören ve hepsine eşit hizmet götüren devlet kurumlarıdır. Yine belediyeler siyasal ideolojilerle değil, adalet ve hakkaniyet ilkesiyle yönetilir. Bizim amacımız, yerel seçimlerde ideolojilerimizi ve siyasal kimliklerimizi ikinci plana atarak, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı anlayıştan uzaklaşıp birlikte Manavgat için el ele verip en güzel hizmetleri yapmaktır.

Hz. Mevlana der ki ‘‘Hiddet duygusu olan insanlar ya çok kibirlidirler ya da kendilerini başkalarından üstün görüyorlardır.’’ Şükürler olsun ki her iki duyguyla da tanışmadım. İnsanları korkutabilirsiniz, haksız cezalarda yazabilirsiniz ancak özgür iradelerine tahakküm koyamazsınız. Onlar bizimle aynı karede ve aynı yolda olmaya devam ederler. Siz sadece kendinizi kandırırsınız. Bizler demokrasi kültürü ve ahlâk çerçevesinde sadece ilçemize hizmet etme çabasındaki “Manavgat Sevdalıları” olarak bu yola çıktık ve hiçbir zaman da temel insani değerlerden vazgeçmeden, kimseyle seviyesiz tartışmalara girmeden yolumuza devam edeceğiz.

BENİ DAVET EDENLERE GİDİYORUM

Bu arada bilinmesini isterim ki hafta sonları Manavgat’a gelerek ziyaret ettiğim kişiler genelde beni sosyal medyadan davet eden kişilerdir. Özellikle seçerek gittiğim kişiler değildir. Yerel seçimler yaklaştığında tek tek bütün hemşerilerimi ayırım yapmadan ziyaret edeceğim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz birlik için geldik, birlik içinde de olacağız. Kıymetli Hemşerilerim,Rektörlük seçimlerinde ve görev yaptığım dönemlerde de buna benzer haksız kampanyalara maruz kalan bir kardeşiniz olarak şunu açıkça ifade etmek istiyorum, bizler her zaman demokrasinin, adaletin, ahlâkın ve insan haklarının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu bir demokrasi yarışıdır ve kuralları bellidir. Biz bu önemli göreve tamamen bu değerler kapsamında talibiz. Manavgat halkının teveccühüne layık olup onların vereceği her türlü karara saygılıyız. Gücümüzü Hakk’a inancımızdan ve siz değerli hemşerilerimizden aldığımızı bir defa daha tekrar ediyoruz. Bizim sevdamız da davamız da mücadelemiz de Manavgat içindir. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesillerimizin daha güzel, daha rahat bir Manavgat’ta yaşamaları için çalışıyoruz, çalışacağız ve bunu birlikte başaracağız. Hepinizi sevgiyle selamla kucaklıyorum.

merhabaşelale.com

mustafakutun




Bu haber 497 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI