Bugun...



ORMANCILARDAN SERVİ VE DEFNE FİDAN DAĞITIMI YAPILDI..

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Nevruz Bayramı ile Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında 5 bin defne ve servi fidanı dağıttı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-03-2023 13:51:32 Tarih: 24-03-2023 13:00

ORMANCILARDAN SERVİ VE DEFNE FİDAN DAĞITIMI YAPILDI..

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü vatandaşlara 500’ü servi, 4 bin 500’ü de defne olmak üzere toplam 5 bin fidan dağıttı. Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir’in de etkinliğe katılarak vatandaşlara fidan verdi. Bir süre vatandaşlarla da sohbet eden Kaymakam Demir, ağaç dikmenin ve ormanları korumanın önemini vurguladı.

Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dağıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Manavgat Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş, “Gelir getirici bir tür olan Defne’yi vatandaşımıza kendi tarlasına bulduğu toprağa diksin diye dağıtıyoruz” dedi. Ağaç ve Ormanın korunmasında eğitimin önemine vurgu yapan Açıkbaş, “Yangınların yüzde 96’sı insan kaynaklı. Dikkatsizlik, ihmal, kasıt bunların önlemini almamız lazım. Okullarda öğrencileri eğitmemiz lazım.Hafta kapsamında çocuklarda ağaç ve orman sevgisini aşılamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile talep edilen okullarda etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.

2021’de yaşanan büyük orman yangınının ardından sahada 3 milyon 600 bin fidan diktiklerini de sözlerine ekleyen Açıkbaş, “Yangın önleme alanlarını oluşturduk. Defne, keçiboynuzu tesis ettik. Her ana yolumuzun Sırtköy, Yaylaalan, Narasyollarımızın sağına soluna 100 metre boyunca yapraklı tür tesis ettik. 30 yıl sonra bir yangın daha olursa en azından yangın önleme bölgemiz olsun diye. Bilimsel olarak bizim daha disiplinli uygulama adına 1 Haziran’dan itibaren biz yangın sezonu moduna giriyoruz. Ekiplerimiz ilk müdahale binalarında 24 saat esaslı nöbet tutuyorlar her hangi bir yangında hemen bir dakika araçlarına binip yangına müdahale etmeye hazır haldeler. Aynı zamanda Ulualan’da 2 tane helikopterimiz yangınlara en kısa sürede havadan destek amaçlı konumlanacak. Ekiplerimiz çoğalıyor, sağolsun Orman Genel Müdürlüğümüz çok sayıda işçi aldı, bunlar Manavgat’a geldi. Filomuzu hem araç hem de insan gücü olarak güçlendirdik” diye konuştu. 

 

merhabaşelale.com

 




Bu haber 197 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI