Bugun...



EMEKLİLER ; BİZİ ZİNCİRLER DEĞİL TÜİK VURDU.!...

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars üyeleri ile bir araya gelerek yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 16-01-2022 15:22

EMEKLİLER ; BİZİ ZİNCİRLER DEĞİL TÜİK VURDU.!...

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında yapılan yılın ilk Kabine toplantısındaki detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını anımsatan Başkan Pars, emekliler olarak beklentilerinin karşılanmadığını kaydetti. “Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz denilirken toplumun en mağdur kesimi olan emeklilerle ilgili de gerekli düzenlemelerin yapılacağını düşünüyorduk” diyen Pars,  milyonlarca emeklinin hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “Geldiğimiz noktada yine TÜİK’in gerçekleri yansıtmayan enflasyon rakamlarına terk edildik. Emekliler bu ülkenin vatandaşı değil midir? En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL’ye çıkarılması ve bunun eski düzenlemede olduğu gibi taban aylık olarak belirlenmemesi yetersiz ve beklentileri karşılamayan bir düzenleme olmuştur” diye konuştu.

Açlık sınırının 4 bin lirayı aştığına dikkati çeken Kenan Pars, “En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL değil, 4 bin 253 TL olan asgari ücretten az olmaması gerekirdi. Emeklilerin çalışmak zorunda kalmadan, asgari yaşam standartlarında yaşayabilmesi için gereken iyileştirmeler yapılmamış ve emekliler yine hüsrana uğratılmıştır. Fahiş zamlar gözönüne alındığında tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yoksullaşma tehdidi ile karşı karşıyayız. Çay kaşığıyla verilecek olan kepçeyle geri alınacak” dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek yüzde 25,47 zam öncesinde elektriğe, doğalgaza, akaryakıta daha yüksek zam haberlerinin geldiğini anımsatan Pars, “TÜİK vatandaşın enflasyonunu değil

hükümetin politika enflasyonunu hesaplıyor. TÜİK’in açıkladığı 6 aylık yüzde 25,47, 12 aylık yüzde 36,08 enflasyon ne emeklinin ne de çalışanın yaşadığı çarşı pazar gerçeğini yansıtmıyor. TÜİK’in enflasyon sepetindeki 415 maddenin en az 300’ünün adını bile bilmiyor emekli. Kaldı ki bağımsız enflasyon araştırma grubu ENAG aralık ayı enflasyonunu yüzde 19,35, yıllık enflasyonu ise yüzde 82,81 olarak açıkladı. Arada çok büyük fark var” diye konuştu.

TÜED Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, son olarak, “Emeklilik bir lütuf değil, ödediğimiz primlerin karşılığıdır. Her zaman dediğimiz gibi emeklinin bir hayır duası bir de bedduası var.” diyerek, dayanacak gücü kalmayan emeklilerin beklediği düzenlemelerin, iyileştirmelerin biran önce yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Mustafakutun/habermerkezi

 




Bu haber 185 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI