Bugun...



CHP MANAVGATTA ZEYTİN ÇALIŞTAYI YAPTI.

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından Manavgat'ta Zeytin Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda Antalya'da zeytin üretiminin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2022 04:31

CHP MANAVGATTA ZEYTİN ÇALIŞTAYI YAPTI.

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'ndeki çalıştayda zeytin üretiminin sorunları, çözüm önerileri, zeytin işleme sanayi ve kooperatifçilik konuları ele alındı. Çalıştay CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya İl Tarım Komisyonu Başkanı Vahap Tuncer ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmasının ardından Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek ve Aydın Özer, partilerinin tarım ve zeytincilik politikası üzerine görüşlerini paylaştı.

'SOFRASINDA ZEYTİNYAĞINI GÖRMEYEN İNSANIMIZ VAR'

Çalıştay moderatörlerinden CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise "Zeytinyağı ve zeytin doğru bir şekilde tüketildiğinde kanser ve kalp hastalıkları en az noktaya gelecektir. Mudanya'nın bir köyünden gelen vatandaş bütün bir yaz, kış zeytinyağı tüketebiliyor. Onun tüketimi belki 100 litreyi de geçiyor yıl olarak. Ama diğer tarafta sofrasında hiç ama hiç zeytinyağı görmeyen milyonlarca insanımızın olduğunu çok net bir şekilde görmemiz lazım" diye konuştu.

Sarıbal moderatörlüğündeki çalıştayın ilk oturumda Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, üretici Şakir Ergin, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Üyesi Mehmet Ergen, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nden emekli Dr. Nejat Özilbey, Türkiye zeytinciliğinin geleceği, sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi. İkinci oturumda ise Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz moderatörlüğünde yapıldı. Oturumda Antalya Ticaret Borsası Meclis ve Ulusal Zeytin Konseyi Üyesi Zafer Tan, zeytinyağı üreticisi Kamile İlkuçan, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız ve Gebiz Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adem Aktaş, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Bedri Türk, Dr. Saadet Tuğrulay, konuşmacı olarak katıldı..

merhabaşelale.com




Bu haber 176 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI