Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ÖNEMLİ MESELELER- 121 DİYANETİN KADİR GECESİ YANLIŞI. .!!
Tarih: 25-04-2022 14:45:00 Güncelleme: 25-04-2022 14:50:00


Müslümanların en önemli bir günü vardır ki, o gün; bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içine alan gündür. Kadir Gecesini içine alan günün hangi gün olduğunu Rabbimiz Kur’an’da belirtmemiş, Peygamberimiz Hz. Muhammet S.A.V hiçbir hadisinde belirtmemiş ve hayatında da Kadir Gecesi bugündür diye uygulamamış ve kutlama yapmamıştır. Ama ülkemizde Ramazan ayının 27. Gecesi diye belirtilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız yıllardan bu yana bu güzel millete Ramazan Aylarının 27. Gecesini Kadir Gecesi olarak kutlamalarının vebaline giriyor. 27. Gecesi değil ise bu vebale nasıl katlanacaklar. Çünkü Ramazan Ayının 27. Gecesinin kadir gecesi olma ihtimali vardır. Peygamber Efendimizin “Kadir Gecesini Ramazan Aylarının son on gününün içinde ve tekli gecelerde arayınız” hadisine göre 21,23,25,27,29. Gecelerden her hangi birisinde olabilir. Yani 5 te bir ihtimaldir 27. Gecesinin Kadir gecesi olması ihtimali. Sadece bir tek 27. Gece değil de, diğer tekli geceleri de Kadir Gecesi olarak idrak edip değerlendirmek daha güzel olmaz mı? Bu durum kolaylaştırmak değil, gerçekten koparmak ve vebale girmektir. Yanlış yönlendirmek ve yanlış bilgilendirmektir.

Çok eski yıllardaki insanlar daha uzun yaşarlardı. Süleyman Peygamber zamanında insanların bugünün yılıyla 2000 yıl, hatta 2500 yıl yaşadıklarını okuruz. Hatta iki arkadaşın muhabbet ederken birisinin diğerine: “ Ahir zamanda insan ömrü en çok yüz yıl olacakmış “ dediğinde, arkadaşının “ yüz ne imiş ya. Ben 100 yıllık ömür için çadır kazığı bile çakmam” dediğini okumuştum. Ahir zamanı yaşadığımız bu günlerde Kadir Gecesinin 1000 aydan daha hayırlı olmasının hikmeti, uzun yıllar ömür sürenlere sevap olarak yetişme fırsatı olsa gerek diye düşünüyorum. Elbette Rabbimizin hikmetinden sual olunmaz ve gerçeği Rabbimiz bilir.

Araştırmacı bir kardeşiniz olarak bu konuyu kaleme alıyorum ki, belki bu yıldan itibaren Kadir Gecesini 21, 23, 25 ve 29. Gecelerde de daha çok ibadetle geçirilmesine vesile olabilirim. Diyanetin de acilen radikal şekilde yıllardan beri devam eden 27. Gece yanlışlığından dönmesi ümidiyle önümüzdeki gecelerden herhangi birisinde idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi tebrik ediyor, sağlık ve güzellikler diliyorum..

Mustafa EROL

Eğitimci-Yazar



Bu yazı 3717 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI