Bugun...


MEHMET KÜÇÜK

facebook-paylas
aaahhh Manavgat !
Tarih: 13-03-2024 12:51:00 Güncelleme: 13-03-2024 12:51:00


Bir çok konuda, Türkiye nin özeti ,maketi olan Manavgat..

Neredeyse tüm coğrafya yı sınırları içerisinde barındıran Manavgat...

Denizi, ırmağı , şelalesi,gölü, barajları yan yana,iç içe adeta boy sırasında,tören geçişi yapan Manavgat..

Bir taraftan turizm ile dünyanın dört bir yanından,yetmiş iki milletin insanlarını ağırlayan, gelen ,gelip de görev yapan memurların, amirlerin doğup büyüdükleri,ata yurtlarını unutturup yerleşmesini sağlayan Manavgat..

Bir taraftan,tarımı , hayvancılığı,bir çok alanda üretimi ile geçmişini unutmayan,unutturmayan Manavgat..

Yakın komşu ilçelerin,köylerin boşalmasına ,oradaki insanların doydukları yer olmasa da , doğdukları yer olan Manavgat..

Yetiştirdiği birbirinden değerli evlatlarının, sayısını,nerede , hangi önemli görevler de olduklarını bile unutan Manavgat ne yazık ki sınırları içerisinde ki değerlerin de farkında değil..

Hep bir yabancı hayranlığı,kendi değerlerini hor görme hastalığı var olan Manavgat ta,kendi öz evlatları adeta  üvey evlat muamelesi görmekte..

Manavgat ta , Antalya da olmayan okulları bitirip de Manavgat ı hakkıyla temsil edenler ,gün gelip de milletvekili, belediye başkanı olmak için sahaya çıkınca ithal aday damgası yiyorlar..

Bir Sabri Metin yedi bu damgayı , ithal aday damgasını, Manavgat ın öz evladı yetmiş yedi göbek evladı..Sonra ne oldu? Manavgat a geçiyordum uğradım diyen yetmiş yedi sülalesi yabancı, gerçek ithal üç millet vekili gönderdi Manavgat..

Şimdi aynen yetmiş yedi göbek Manavgat ın iki değerli evlâdına, Süleyman Okudan a, Niyazi Nefi Kara  ya ithal aday deniliyor,el insaf..

Manavgat ın mağazalarında satılan hemen herşey dışarıdan geliyor, Hatay salçası, biberi diye yüksek fiyata satılanları ,biber , salça diye satacak ürünleri yetiştiren Manavgat ın evlatları,o ürünleri saymıyor..

Sahte tereyağı,peynir, zeytinyağı cennetine dönen pazarlarda,marketlerde gerçek Manavgat ürünleri satılamıyor , satılmıyor..

Kıytırık temizlik ürünleri peynir ekmek gibi satılırken, Manavgat ın markası Sorti neden aynı ilgiyi görmüyor?

Dalında tarlasında kalan Manavgat çiftçilerinin ürünleri de aynı kaderi paylaşır ken ; Manavgat a ,kendi evlatlarına,düşman bir ilçe denilse çok mu ağır olur?

 

 



Bu yazı 649 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI