Bugun...


MEHMET KÜÇÜK

facebook-paylas
Sessizlerin diyarı !
Tarih: 09-05-2024 13:32:00 Güncelleme: 09-05-2024 13:32:00


Mezarlıklar ,mezar taşları birer nüfus dairesi,birer tarih  kitabı,geçmişi anlatan en büyük,en doğru belge.

Kimselerin bilmediği,daha doğrusu bilenlerin de bu dünyada yaşamayıp da ahirete göçüp gittiği,istense de,aran sa da; herkesin ulaşamayacağı, ulaşmasının kolay olmayacağı bilgilerin ,hemde doğru bilgilerin bulunduğu,sessiz ,sakin beklediği yerler mezarlıklar,okunmayı bekleyenler mezar taşları.

Rahmetli babamdan hep övgü ile adını,daha doğmadan öksüz  kalan babama yaptığı babalığı duyduğum, babamın ana dedesi, Hasan Küçük,bilinen tanınan adıyla; topal Hasan ın mezarını ilk defa geçen hafta,acı bir olay sonrası toprağa verilen güzel çocuk Sadettin Erdoğan ın cenaze törenini için gittiğim Deniz kent mezarlığında gördüm..

Üç erkek ve iki kız evladının yurt edinip ev bark sahibi olduğu ve uzun yıllar yaşadığı, şimdilerde evlatlarının ve torunlarının yaşadığı bu güzel köyde yaşamış olmalı ki ebedi istirahatgahı da burada ..

Hemen yanı başında bir ömür aynı yastığa baş koyduğu eşi Zeynep Küçük ebe ve etrafında oğulları ve kızları,bir çoğu çok genç yaşta ahirete göçen torunları ile sessiz sakin yatmaya devam ediyor..

Başta da belirttiğim gibi,babama ,dedelikten öte babalık yapan bu büyük dedemin sadece , babamın anılarda ki halini , yine babamın dilinden,onun anlatımı ile bilip tanıdığım , tanıyıp da minnet ve hayranlık duyduğum büyük dedem Hasan Küçük,topal Hasan ın mezarını,mezar taşında ismini okumak beni çok mutlu etti, avuçlarımı açıp ,ona , eşine, evlatlarına,torunlarına dua etmek se ;bir görevi yerine getirmenin huzurunu yaşattı bana, Allah rahmet eylesin mekanlarınız cennet olsun,dedeliğin ,atalığın hakkını veren güzel insanlar..



Bu yazı 599 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI