Bugun...



MANAVGAT SİZLERLE GURUR DUYUYOR..

Manavgat Belediyesi ile Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinin yıllar önce kardeş şehir olmasında şüphesiz katkısı ve emeği olan emekli Alman öğretim üyesi Prof. Dr. Horst Böhmert, önderliğinde ilk önceleri Manavgat belediyesi Bisiklet takımı kurulmasıyla başlayan dostluk ve spor kardeşliği ilerleyen yıllarda masterler atletizm takımı kurulmasıyla doruğa ulaştı.

facebook-paylas
Tarih: 08-07-2020 03:06

MANAVGAT SİZLERLE GURUR DUYUYOR..

MADALYALARA ABONELER..
Prof.Dr.Böhmert Manavgat belediyesi adına kurulan atletizm  takımında Alman master takımı sporcularından oluşan ekiple Manavgatın adını Yerel ve uluslararası alanlarda kazandıkları madalyalarla hafızalara kazımaktalar.
Manavgat belediyesinin yabancılardan oluşan masterler takımında Prof.Dr.Horst Böhmert,İnge Löschner-Molls çifti yer alırken bu sporcular Atletizmin; Koşu,gülle atma ,çekiç savurma ve atlama branşlarında Manavgata Altın ve gümüş  madalyalar kazandırarak Manavgatın popülerliğine imza atmışlardır.

SPORA AŞIK ALMANLAR..
Yaklaşık 25 yıldır Manavgat'ta yaşayan prof.dr Horst Böhmer,spor alanında Manavgat'a hizmet etmek için bir Manavgatlıdan daha fazla özveriyle çalışarak ve sportif projeler üreterek dostluğunu ve Herford'un kardeş şehirliliğini  göstermeye devam etmektedir.
Prof Dr.Horst Böhmer ve İnge Löscher Molls ,Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir ve İzmir'de yapılan Uluslararası Yabancı uyruklular Masterler atletizm turnuvasında katıldıkları branşlarda kazandıkları altın ve gümüş madalyalarla kendilerine güvenenleri mahçup etmediler.
Horst Böhmer ve inge Löscher Molls Yaşadıkları Side'de çeşitli spor branşlarıyla ilgilenen,spora sevdalı gençlere faydalı olabilmek adına  gönüllü olarak eğitimler vermekte . Atletizmin çeşitli branşlarında dünya ve Avrupa dereceleri bulunan çiftin , en önemli arzuları  spordaki tecrübelerini Manavgatın sporsever  halkıyla paylaşmak olduğudur.

HAYIRSEVER BİR ÇİFT..
Herford'lu Alman sporcular aynı zamanda birer hayırsever olduklarını kovid-19'un o en güçlü olduğu döneminde gösterdiler. Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann ile İnge Löschner Molls çifti, koronavirüs nedeniyle işsiz kalan ve zor durumda olan insanlara yardım etmek amacıyla, Türkiye ve Manavgat sevdalısı olduklarını ,Alman Çift yaşadıkları Side başta olmak üzere , Manavgat ve Antalya bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelere bizzat  giderek 150 aileye 45 bin liralık yardımda bulunarak örnek oldu.

 




Bu haber 569 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI