Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
ZAMLARDAN GINA GELDİ ARTIK..
Tarih: 26-05-2022 14:11:00 Güncelleme: 26-05-2022 14:11:00


Ben milyonlarca emekliden biriyim.Ve,halende  Kendi ekmeğini kazanmaya çalışan milyonlarca kişiden biriyim. Hayat pahalılığı elimde kalan yaşam sevincimi de aldı götürdü. Karın tokluğuna çalışıyorum diyemiyorum çünkü,fırtına gibi artan ev kiraları,elektrik faturaları,su faturaları ve de temel gıda maddeleri  ve diğer ihtiyaç ürünleri nedeniyle artık bırakın geçinmeyi sürünmek zorunda bırakılan bir kenara itilmiş emeklilerden birisiyim.Tıpkı bu güzelim ülkede ayakta kalmaya çalışan milyonlarca boynu büktürülmüş,zamlarla ezdirilmiş,nefes alamaz  çaresiz kişilerden biriyim.

Hergün bir önceki günden daha fakirleşmiş olarak gözlerimizi açmaya korkarak hayatımıza başlıyoruz. Oysa hepimiz mutlu ,stressiz ,sakin ve güzel bir yaşam sürmeyi şu emeklilik günlerimizde hak etmediysek ne zaman bizde Avrupa’lı emekliler gibi yaşayacağız ki ?..

YAPMAKTAN USANMADILAR

Fiyatlar bu hızla artmaya devam ederse ki öyle de oluyor, başta zincir market denilen marketler olmak üzere diğer bakkal,market ve işyerleri de artık kimseden korkmadan zam üstüne zam yapmaktan usanmıyorlar artık bırakın müşteriyle ilgilenmeyi sabahtan akşama kadar malların,ürünlerin etiketlerini değiştirmekle uğraşıyorlar.Bu yaptıklarının hesabını soracak kimse de olmuyor.Koskoca şehirde marketler bunları yaparken Belediyemiz ve zabıtaları bu alçaklığa neden dur demezler onu da anlamıyorum.Görünen o ki yakında karnımızı bile doyuramaz hale gelip dileneceğiz.

Ben, emekliler için  buradan Hükümete sesleniyorum: Hayat pahalılığı ile doğru düzgün mücadele edin. Göstermelik değil, gerçek politikalar üretin. Planlama yapın. Zamcılara,stokçulara ve ülkemizin altını oymaya çalışanlarla etkili mücadele edin,papuç bırakmayın böylelerine.Gazetelerde ve televizyonlarda yapılan hileler,sahtekarlıklar,usulsüz zamlar,ürünleri raflardan toplamalar tespit edilmesine rağmen,verilen uyduruk cezalar insanlara bu alçaklığı yapanlara çekirdek parası gibi gelmekte.Ve,umursamadan etiket değiştirmelere devam etmekteler.

BÖYLE CEZA OLMAZ

Ceza verecekseniz adam gibi verin,yoksa ne bizleri umutlandırın ,bu fırsatçılara zemin hazırlamayın.Daha hükümet emekli maaşlarına zam olacak lafı ortaya düşmeden bu uyanıklar hemen etiket fiyatlarını yükseltmeye başlıyorlar.Daha biz markette alışveriş yaparken kasaya geldiğimizde yeni kazıklı zamla ile karşılaşıyoruz.Daha neyi bekliyorsun ey Türk devleti ve Hükümeti .Verdiğiniz Cezalar bu güne kadar caydırıcı olmadı.Halen,hile,dolan,ürünleri saklama,etiket değiştirme işleri günlük,saatlik,dakikalık devam etmekte.Ama, önce size bir öneri vereyim zahmet olacak ama,ceza kesecekseniz bence artık şöyle yapın.Kesin bakalım 500 milyon Tl cezayı ve kapatın dükkanlarını 30 gün.Hala akıllanmadılar mı?.katlayın ceza miktarını ve kapatmayı da hatta iptal edin ticaret yapma belgelerini .Görelim bakalım bu sahtekarları o zaman vatandaşla,devletle alay etmek neymiş görsünler.Ne bu ya.Yeter artık.

 

 

GADDARLIĞIN BU KADARIDA OLMAZ

Artık yeter şu gıda fiyatlarını düşürün.10 tl’ye aldığımız bir ürün bugün 50.Tl’ye satılıyor.toz şeker 5 kg.25 tl.yken bugün 100 tl.,çayı hemen zamlarla donattılar yüzde 45-50 arası zamlarla tekrar raflardan topladıkları çayları ortaya çıkardılar.Ayçiçek yağı 5 kg.250-300 tl oldu.Zeytinyağı 350 -450 tl.peynir,zeytin,margarin yağlar,bakliyatlar,yoğurtlar zam şampiyonu oldular.Reçel,bal,tereyağ bunların yanına bile yaklaşılmıyor artık.Hele,sucuk- pastırma seyirlik oldu.Et fiyatları ise dudak uçuklatmakta.Dahası var,giyim,kuşam,ayakkabı fiyatları uçup gitmiş.Bir çok insafsız yıllarca dükkanında duran satılmayan malları zam geldi diye,yeni mal gelmiş gibi 50 liralık malı yapmış 300 lira.Beyaz eşya,mobilya ise al alabilirsen.Altın fiyatlarını söylemeye gerek var mı.Gram altın olmuş 1300 lira.Döviz dolar7 liradan çıkmış 16 liraya tepeden bakıyor insanlara.Ev kiraları desen uçmuş gitmiş.Dün 800 tl.aylıkla oturduğun ev bugün 2300 tl.olmuş.Ev sahibi kafasına göre zam yapıyor.Resmi artırım falan dinlemiyor.Hemen çık evden diyor.Aylık senet yapıyor,ev kirası lafı geçmiyor senette.Böylece vergi kaçırıyor.Haa, bir de emlakçılar var öyle fırsatçı ve insanlık düşmanı ki bunlar.Aynı ev sahipleri gibi gaddar oldular.Bunlar tam fırsatçı ki böylelerinin emlakçılık yapması ülkeye,devlete,millete zarar.

Daha neler neler,saymakla bitmiyor .Bunların içinde biz emeklileri ilgilendiren ise temel gıda maddelerini alabilmekten öte gitmiyor.Gerisi bizim için hayal oldu artık.

BUNLARI YAZARKEN

Bir emekli olarak tek tek Ülkemi,vatanımı,bayrağımı ve geçmişimizi  düşündüm:

Emeklilerimiz başta olmak üzere,

Öğrenci kardeşlerimizi düşündüm,

Ev hanımlarını düşündüm,

Üniversiteye giden gençleri düşündüm.

Memurları düşündüm.

Ayakta kalmaya çalışan esnafı düşündüm.

Mavi yakalı, beyaz yakalı arkadaşlarımı düşündüm.

Yeni mezun kardeşlerimi düşündüm.

Çocuklarına yeterli ve kaliteli yiyecek alamamaktan korkan anneleri – babaları düşündüm.

Biliyorum yukarda yazdıklarımdan biri de sensin. Biri annen, baban, ablan, arkadaşın, komşun…

Gelin hep birlikte bir olalım,Yoksulluk bu güzel ülkede milyonların kaderi olmasın. Mutlu yaşamaya yetecek kadar para kazanabileceğimiz bir hayat isteyelim. Yoksulluk iliklerimize işliyor.Hatta işledi bile, Razı olmayalım emekliyi,işçiyi,memuru,öğrenciyi en önemlisi Türk ailesini tehdit eden bu ahlaksızların,zamcıların,stokçuların bu oyunlarına birlikte elele dur diyelim..

 

 



Bu yazı 3751 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI