Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
MANAVGAT DİLENCİ CENNETİ Mİ ?
Tarih: 25-08-2022 16:48:00 Güncelleme: 25-08-2022 16:48:00


Manavgat yıllardan beri dilencilerden çektiğini siyasetçilerden çekmedi desek yalan olmaz.

Manavgat’ın neyi çekiyor bu dilencileri anlamıyorum.Yıllardan beri ne Manavgat belediyesi zabıtaları,ne İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri şu dilencileri yok edemediler bir türlü.Bunu da anlamak mümkün değil.

O KADAR RAHATLAR Kİ

Arkadaş,Manavgat’ın kendi KADROLU dilencileri yetmezmiş gibi birde haftanın özellikle pazartesi ve Perşembe pazarlarının kurulduğu günlerde dışarıdan ısmarlama dilenciler gelmekte.Adamlar Manavgat’a bu iki günde özel mi,özel arabalarıyla gelmekte,hatta Çakal deresini geçince şimdi ki *** karşısında ki bir zamanlar şehitler anıtı yapılması planlanan boş alana kamp kurmakta,dilenci elemanlarını Manavgat’ın çeşitli yerlerine dağıttıktan sonra yan gelip yatarak akşam hasılatının hesabını yapmaktalar.

MANAVGATI KEKLİK GÖRÜYORLAR

Bu,dilenci  tayfası,nasıl yapıp ediyorsa,yerli,yabancı fark etmiyor(adamlar bu arada yabancı dil de öğrenmişler) akşam mesaisi bitene kadar  yolmadıkları vatandaş,esnaf,turist kalmıyor,ceplerini doldurup,karınlarını da doyurduktan sonra ilk başta ki toplanma yerine veya başka güzergahlarda telefonla belirlenen noktalara giderek arabalarına binip”EYVALLAH MANAVGAT HAFTAYA GÖRÜŞÜRÜZ” demekteler adeta. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var.Bu dilenciler sadece eli,kolu,ayağı ,gözü sakat olarak herkesin bildiği dilenciler değil bunlar bu iki günde kurulan büyük pazarlarda ellerinde,ceplerinde,paketlerde genelde parfüm satıcısı olarak karşımıza çıkmakta.Özellikle turistleri hedef alarak az önce dediğim gibi keratalar yabancı dilde öğrenmişler ve turistlere zorla SÖZDE parfümleri satmaktalar.

GÜNAH KİMDE ?

Bunun böyle olduğunu benim gibi Manavgat’ta yaşayan herkes bal gibi bilmekte.Ama,nedense bu dilenci tayfasıyla baş edilemiyor.Acaba,burada vatandaşın mı ?,Emniyet’in mi?,Belediyenin mi ?,Kaymakamın mı ? suçu,günahı var belli değil.

Zaman zaman,İlçe emniyet müdürlüğü polis ekiplerinin ve Manavgat belediyesi zabıta ekiplerinin dilencilerle köşe kapmaca oynadıklarını görüyoruz.Hatta emniyet toplum destekli  Büro Amirliği polis arkadaşlarımız dilenciler konusunda ,vatandaşlar,esnaflara ve turistlere uyarılarda  bulunuyorlar Ancak,nedense bu dilenciler Manavgat’ı terk edip bir daha gelmemeleri gerekirken her sene daha kalabalık gelmekte adeta Manavgat’ı ekmek teknesi görmekteler.

Yoksa;  MANAVGAT hakikaten DİLENCİ CENNETİ Mİ ?

İşin özü,sözü böyle.Bakalım Manavgat ne zaman dilencilerden kurtulacak..

 



Bu yazı 3946 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI