Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
MANAVGAT'I ELEKTRİK ÇARPTI-KÖTÜ GÜNLER KAPIDA..!
Tarih: 31-01-2022 13:45:00 Güncelleme: 31-01-2022 13:45:00


SON günlerde ülke gündeminin birinci sırasına oturan elektrik zamlarına yönelik tepkiler her geçen gün artıyor HİÇ DURMADAN.

Önce vatandaşlar Allah belanızı versin dedi. Yerden göğe Haklı olarak…

O nedir öyle ya.vatandaşı keriz yerine koyan ELEKTRİK DEREBEYLERİ,Bir sürü hikayelerle,yalanlarla elektrik faturalarını katladılar da katladılar.

Kelimenin tam anlamıyla vatandaşın anasını bellediler.

Sanki şimdiye kadar vatandaşa attıkları kazık yetmezmiş gibi şimdi birde 5 misli bir katlamayla vatandaşı soydular ve nisan 2022 ye kadar da soymaya devam edecekler.

Bu arada şunu da sormak istiyorum ;

AYLIK ELEKTRİK TÜKETİMİ 30 GÜN YERİNE 35 GÜN ÜZERİNDEN HESAPLAYIP ZAMLI TARİFEYE SOKMAK,NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SAYILIR MI SAYILMAZ MI ?

Elektrik faturaları cep yakmaya devam ederken, yan etkileri de olmaya başladı...YANİ,

RESMEN SOYGUN DÜZENİ YAŞANIYOR ŞU AN..

CK .Enerji kimin ?

5’li çetenin en kaymaklı ihalelerini alan ve vatandaşı adam yerine koymadan küfür bile eden Cengiz holding ve Kolin A.Ş.nin değil mi ?

Vatandaşa acımadan kakaladıkları elektrik faturaları ile cehennemi yaşatırken hatta son 2 fatura arasında 5 misli fiat artışı var iken,İktidarın ve temsilcilerinin sessiz kalmasını anlamak ta mümkün değil ki.

Yoksa onlar bu zamlardan muaf mı acaba ?

Yoksa,Gerçekten halk arasında ki rivayetlere göre ,onlar bu, vatandaşı sömüren şirketlere ortaklar mı ?

Eğer bu söylenenler doğruysa hatta bu soygun düzenine göz yumuyorlarsa onlara diyeceğim tek şey,Allahtan bulun…

Elektrikteki bu fiat katlamalı faturalar sadece vatandaşın değil,küçük esnafların,turizmcilerin,hatta otelcilerinde belini şimdiden bükmeye başladı.Yakında oteller açılınca onlarında feryadını duyarız.

Yani,üretim yapan esnaflar şimdiden maliyetlerin artması nedeniyle ürünlere zam yapmaya başladı mecburiyetten.

Mecburen Diyorum ,çünkü işin içinden başka türlü çıkılacak gibi değil.

TURİZMCİLER SIRADA

İşin büyük kısmı turizmciler var.Otel sahipleri ve turizm işiyle uğraşanlar şimdiden sezon başlamadan kara kara düşünmeye başladılar.

Onlarda,Alkol zamları ve elektrik zamlarıyla baş edemeyip dükkan,otel kapatacak ya da fiatlarını inanılmaz katlamalar yapmak zorunda kalarak ayakta durmaya çalışacaklar.

Şunun şurasında iki ay sonra açılacak ve hizmet vermeye başlayacak otele kaç lira elektrik faturası gelir, varın siz hesap edin artık. Asgari ücretin (4250 tl)yükselmesi de var tabi işin içinde. Yüzlerce eleman çalıştıran oteller var.

Görünen o ki,Bu ağır şartlarda alıcı bulabilirse otellerini satmayı bile göze alacaklara benziyor gidişat.Tabii ki,alıcı da bulabilirlerse.

ESNAFIDA ZOR GÜNLER BEKLEMEKTE

Bu zamlar sadece turizm sektörünü değil, küçük esnafı da fena halde vurdu...

Bazı esnaflarla yaptığım bazı kısa görüşmelerde Restoran,market ,fotoğrafçı,tuhafiyeci,işleten esnaflar ,Maliyetlerin en az dört kat arttığını, "Bu artışı yemek fiyatlarına,market ve mal fiyatlarına  yansıtsam bir türlü, yansıtmasam başka türlü"dert diye kahrolmakta.

Vatandaşın alım gücü her geçen gün biraz daha azaldığından "Para filan kazanamıyoruz, kıl payı idare ediyoruz" diyorlar hep birlikte.

YÖNETİCİLER KÖR MÜ ?

Bütün bunları biz görüyoruz, yaşıyoruz, tepki veriyoruz da bizi yönetenler görmüyor mu, çok merak ediyorum doğrusu... Temel direği turizm olan Manavgat’ın sektörde yaşanan sıkıntılarını yukarılara neden açıklamıyorlar,çekindikleri,korktukları bir şeyler mi var ?.

Bütün yaşadıklarımız gün gibi aşikarken,iktidarın yöneticilerinin sessiz kalması hiç de yutulacak lokma değil.Ne yapmayı düşünüyorlar,yoksa yerel yöneticilerimizde mi kör

Yazılacak,dertlerimizi dökecek çok konular var,ancak uzun lafın kısası MANAVGAT’ı  bundan daha kötü günlerin beklediği bir gerçek artık.

Görünen o ki,vatandaşın,esnafın,otelcinin bu sıkıntılarını daha şimdiden görmezden gelenler bakalım,bekleyelim ne hikayelerle gelecekler vatandaşın karşısına.

 

 



Bu yazı 3068 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI