Bugun...


MUSTAFA KUTUN

facebook-paylas
1.KİTAP FUARI ARDINDAN BİRKAÇ SÖZ..!
Tarih: 19-05-2022 07:18:00 Güncelleme: 19-05-2022 07:18:00


Manavgat’ta buluşan  çeşitli  roman-hikaye-tarihi yazanlar (tarihi-çocuk romanı-hikaye-şiir vb.dallarda) Manavgat’ı renklendirdiler. Manavgat’ta veya Manavgat dışında yaşamlarını sürdüren bu,30 Manavgatlı yazarın kitaplarını imzaladığı 1.Manavgat Kitap Şenliği 14-15 mayıs 2022 günlerinde gerçekleştirildi.

Kitap etkinliğinin güzellikleri anlatmakla olduğu kadar orada yaşamakla daha bir değer kazanır ve insanı mutlu eder.Güzellikler elbette dillendirilir lakin bunun yanında bazı eksikliklerde olduğu gözlenen bu etkinlikte bunları da dile getirmek gerekir.Ben bu konuda her ikisine de biraz dokunacağım.

 Birkaç teşekkür

Bu etkinliği düzenleyen ve katkıda bulunan herkese teşekkür etmek gerekir ki,bu tür etkinlikler Manavgat’ın aydınlık geleceğine ışık tutan organizasyonlardır.Bu kitap fuarı  birbirinden farklı yazarları bir araya getirmesi açısından önem kazanırken, novamall avm ye sanat ve yazara verdikleri değerden ve bu etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı ayrıca teşekkür etmek gerekir.Bir teşekkürde Tüm yazarların her birine  gül verip tebrik eden Tüter kırtasiye ile Masiad Başkanı Mücahit Tatar ve yönetim kuruluna gönderiyorum.Son teşekkürde Ak parti ilçe başkanı Av.Ahmet Ali Erol ve yönetim kurulu ile Chp ilçe başkanı Av.Aliye Coşar ve yönetim kurulu’na Çünkü bunlar etkinlik boyunca yazar ve okuyucu arasında köprü olup her yazarımızla tek tek ilgilenip kendileri ve kitapları hakkında bilgiler aldılar..

Etkinliğe katılan tüm yazarlarımıza ,resmi ve sivil kurum başkan ve yöneticilerine ,  kitapseverlere, sunuculuğu başarıyla,muhabbetle,neşe katarak yapan Manavgat’ımızın gururu yazar-eğitmen-sporcu-gezgin  Ali İbrahim Öz’ede teşekkür ederken,bu etkinliği yakından takip eden 2-3 basın emekçilerini de unutmuyorum.

Beklenen ağalar gelmediler.

Nerede olursa olsun  Şehirde yaşamak kültürle olduğu kadar her türlü sanatla iç içe olmak o duyguyu yaşamak v e yaşatmakla aynı değerdedir.Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde gönül isterdi ki tüm resmi ve özel kurumların,kuruluşların , sivil toplum odalarının,özellikle okulların ve de siyasi partilerin  daha çok destek verip katılmasının önemini herkes kavramış olsun..  Ancak gördüğümüz kadarıyla Manavgat 1.kitap etkinliği sadece konuyla ilgili yazarların ve birkaç kitap sever insanların ve de ailelerin katılımından öteye gitmedi.Çünkü bu beyefendiler ertesi günkü pehlivan güreşlerinde kendilerini gösterme yarışında Ilıca çayırında yerlerini alarak kim bilir kimlerle kucaklaşmaktaydılar.

Umarım seneye bu etkinliğe başta Manavgat kaymakamı,Belediye başkanı,tüm STK.başkanları,tüm siyasi parti başkanları,dernekler gereken ilgiyi gösterirler.Yoksa bu etkinlik sadece yazarlar-okuyucu ilişkisinden öteye gitmeyecek.

Yazarlar arası diyaloğ

Bu etkinliğin güzel taraflarından birisi,Uzun zamandır birbirlerini gıyabında tanıyan yazarların bu ortamda birbirleriyle tanışma fırsatı bulmalarıydı.İzlenimlerimde gördüğüm kadarıyla bir çok yazar bu kitap etkinliği sayesinde bu arzularını gerçekleştirirken birbirlerine de kitaplarını imzalayıp verdikleri dikkat çekti.

Manavgat 1.kitap etkinliğinin en çok ilgi gören yazarı hiç kuşkusuz Tarih araştırmacısı,Romancı ve özellikle Manavgat tarihine damga vuran yazar Eczacı Mahmut Öz idi Kendisi özellikle Manavgat'ın tarihini ,Osmanlı belgelerini tarayarak gün ışına çıkarmış. Ve her yönüyle Manavgat sevdalısı olduğunu lafta değil icraatta da göstermesini bilmiş tarih ve kültür hazinesi bir Manavgatlıdır.

Teşekkürler Mahmut ÖZ, Manavgat’ın akıl topu olarak anılacaksınız.Manavgat sizin bu içten ve gerçek bir Manavgat sevdalısı olduğunuza gösteren tarihi çalışmalarınızla ve bırakacağınız eserlerle gurur duyacaktır.Manavgat tarihinde gelecek kuşaklara iz bırakacaksınız.Buna gönülden inanıyorum.Yolunuz açık olsun.



Bu yazı 3458 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI