Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
SİYASET NEDEN YAPILIR..?
Tarih: 31-12-2021 11:54:00 Güncelleme: 31-12-2021 11:54:00


SİYASET NEDEN YAPILIR.?

- Siyaset ülkeyi yönetme sevdasında olanların seçtiği yoldur. Ülkeyi yönetmek isteyenler siyaset yapar. Cumhurbaşkanlığına aday olarak yönetime talip olmayan bir muhalefet liderinin yaptığı şey siyaset yapmak değil, siyaset ayağına siyaseti meşgul etmektir.

- Siyasi iktidar herkesi memnun etmek sanatı değildir. Herkesi memnun etmek siyaset değildir. Zira siyaset omurgası, doğru bilinenleri yapmak için ortaya konulan duruştur. Herkesi mutlu ve memnun etmek için yapılan siyaset omurgasızlıktır. Marmarayı yapınca mutlu olmayan, havaalanı yapınca mutlu olmayan, yolları yapınca mutlu olmayan, yapılan hastaneleri büyük bulup itiraz eden, silah yapınca mutlu olmayan, siha ve ihalara düşman olan, saraya düşman olup iktidar olursak sarayı yıkacağız diyen, büyük devlet olma özelliğiyle yapılan sınır ötesi operasyonlara karşı çıkan, petrol arama gemilerinin yapılmasına üzülen, bizim ne işimiz var  Libya’da diyen insanları mutlu etmek vatana ihanet etmek demektir.

- Siyaset yapmak, eğer muhalefette isen şu hizmeti neden yapmadın, bu hizmeti neden yapmadın diye eleştirilerle siyaset yapılır. Yolu neden yaptın, köprüyü neden yaptın, silahları, tankları, helikopterleri, neden yaptın diyerek siyaset yapılmaz. Yapılanlara neden yaptın demek, ülkemize düşman olan ülkelerin tercümanlığını yapmak demektir ve bu da güdümlü siyasettir.

- Falancanın düğününe çağırırlarsa gitmeyeyim, çağırmazlarsa küseyim mantığında olanların pek çok olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Asgari ücrete zam yapılırsa mutlu olmayan işveren kesimi var. Asgari ücrete zam yapılmazsa mutlu olmayan işçi kesimi var. Her ikisini de aynı anda mutlu etmek mümkün müdür? Bugün bir arkadaş doktorlara 5 bin TL verildiği için mutsuzluğunu dile getirdi. Falanca sektöre verilen zamdan mutlu olmayan var.  Ben yüksek ücret alayım ama başkası fazla ücret almasın mantığında olanları mutlu etmek mümkün müdür??? Komşusunun  bahçeye ektiği fidanları, benim yok onunda olmasın diyerek fidanları tek tek söken insanları tanıdım. Gel de bu insanları mutlu et…

- Ülkemiz ilerledikçe düşmanlarımız artacaktır. Düşmanlarımızın düşmanlıklar da aynı şekilde artacaktır. Doların yükselmesini ülkemizin ekonomisinin kötüye gittiğine bağlamak cehalettir. Doların yükselmesinin sebebi, ülkemizin uluslararası düzeyde gösterdiği başarı, sınır ötesi operasyonlar, Libya, Irak ve Suriye’deki hâkimiyet kurduğumuz toprakların artmasıdır. Para veren emir verir. IMF ye borç faizini de, borcun kendisini de ödeyen ve isterseniz size biz borç para verelim diyen bir ülkeye emir veremeyeceklerini anladılar.

- TURAN resmen kuruldu. Türk Devletleri Teşkilatı bunun ispatıdır ve TURAN parası yoldadır. Nasıl ki onlar ortak para olarak EURO kullanıyorlarsa biz de ortak para olarak TURAN kullanacağız ve bu duruma kuduruyorlar. KUDURTMAYA DEVAM EDECEĞİZ. Zira İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR. Vesselam…

Mustafa EROL

NOT:  Büyük insanlar fikirleri, orta insanlar olayları ve KÜÇÜK İNSANLAR DA isimleri konuşurlar. Yazımda hiçbir kimsenin ismini kullanmadım. Eğer eleştiri olarak herhangi bir insan, isim kullanırsa ve özelikle de muhterem Cumhurbaşkanımıza dil uzatırsa küçük beyinli diyerek  DERHAL SAYFAMDAN ATACAĞIM vesselam.



Bu yazı 3493 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI