Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
RAMAZAN AYINDAKİ BAYRAMLAR..
Tarih: 12-04-2021 16:23:00 Güncelleme: 12-04-2021 16:23:00


Bayram demek mutluluk demektir ve bu bayramı insanlar ya fert fert içlerinde yaşarlar, ya aileleriyle beraber yaşarlar ya da millet olarak toplu halde yaşarlar. Ramazan ayları; bayramın her şekilde yaşandığı çok özel ve çok önemli bir aydır.

Allah’ın emir ve yasakları arasındaki fark, bayramlar yani mutluluklardır. Allah’ın yasaklarını yerine getirmek çok kolaydır ve başlangıcı keyif verir gibidir ama sonucu mutluluk değil, üzüntü getirir. Allah’ın emirlerini yerine getirmek ise kolay değil, bilakis zor gibi gelir. Meşakkatli gelir ama sonucunda bayram yani mutluluklar vardır.

Oruç tutmak zor ve meşakkatli gelir insana. Yemeden, içmeden ve pek çok zevkleri ertelemek zor gelir ama akşam olunca iftarla beraber bir mutluluk yaşar oruç tutan. İftar bayramı yapar iftar edince. Oysa millet oruç tutarken birkaç insanın birlikte içki içmesi keyifli gibi gelir başlangıçta ve içerken hatta. Ama sonucunda mutluluk olmaz. Beyincik iflas etmiştir. Ayakta bile duramayan ve pişmanlık veren bir durum söz konusudur. Aynı pişmanlığı diğer tüm haramlar için de düşünebiliriz.

Ramazan Aylarındaki bayramlara toplu bir bakacak olursak;

1- Her akşam iftar bayramı yapılır aile ile ve de fert olarak oruç tutmanın ve iftar açmanın zevki ve mutluluğu yaşanır..

2- İftardan sonra çay içmenin, kahve içmenin mutluluğu yaşanır.

3- Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi ailelere Ramazanlık hediyeler verilir ve o insanların gözlerindeki mutluluk görülür ve mutlu etmekle mutlu olunup, bayram yaşanır.

4- Zekât verenler veya fitre verenler; vermenin yani veren elin alan elden üstün olduğu hazzını yaşarlar ve ihtiyaç sahiplerinin bu vesile ile mutlu olduklarından dolayı mutlu olunup, bayram yaşanır.

5- Ben oruç tutuyorum ama hayvanlar oruç tutmuyor diyerek sokak hayvanlarına yiyecek içecek verilerek, hayvanların mutlu olmasından dolayı mutlu olunup bayram yaşanır.

6- Ramazan bayramı sonunda 3 gün bayram yapılır; akrabalar, yaşlılar ve hastalar ziyaret edilir veya pandemi döneminde telefonla aranarak gönülleri alınır ve mutlu ederek mutluluk yaşanır.

7- Çocuklara bayram harçlıkları dağıtılarak çocuklar mutlu edilir ve bayram yaşanır..

Ramazan ayı içinde yapılan yardımların ramazan ayları dışında da devam etmesinin ve bir hayat biçimi olarak sürmesinin temennisiyle tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor, güzellikler diliyorum vesselam.

Mustafa EROL



Bu yazı 1246 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI