Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
İTİRAFNAME (2)..
Tarih: 24-02-2023 15:34:00 Güncelleme: 24-02-2023 15:34:00


4- Merhum Erbakan Hocamın sisteme attığı en büyük kazık Recep Tayyip Erdoğan’dır. Merhum Erbakan hocamın Recep Tayyip Erdoğan ve Akparti aleyhinde konuşmaları siyasettir ve Akparti ve Erdoğan’ı kötüleyerek; Anayasa Mahkemesinin, Yargıtay’ın, Danıştayın bu partiyi kapatmalarına engel olmuştur. İşte bu maya tuttu diye mutluktan ağlıyorum.

5- Merhum Erbakan hocam Taksime cami yapacağız deyince herkes gülmüş ve dalga geçmişlerdi Merhum Erbakan Hocamın bu sözleriyle. 28 Mayıs 2021 Tarihinde Merhum Erbakan’ın hayalini gerçekleştirip, Taksim Camisini yaptırıp açtığı için Muhterem cumhurbaşkanımızı görünce mutluluktan ağlıyorum.

6- Merhum Erbakan Hocam Ayasofya’yı ibadete açacağız deyince de herkes gülüp dalga geçiyordu. Merhum Osman Yüksel Serdengeçti Ayasofya için şiir yazdığı için bile hapsedilmişti. Ayasofya 1453 Tarihinden 1931 tarihine kadar cami iken, 1931 tarihinde Ayasofya camii kapatıldı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1935 yılında müzeye dönüştürüldü. Daha sonra ise muhterem Cumhurbaşkanımız 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya’yı tekrar cami olarak açtı. Ayasofya’nın cami yapılması normal bir cami açılışı değil, Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlığını İlan etmesi demektir. Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının ilan edilmesi beni mutluluktan ağlatır.

7- Başörtüsü takmanın yasak oluşunun ıstırabını yaşamış olan bir ailenin ferdiyim. Eşim Türkiye’de İmam Hatiplerde KUR’AN DERSLERİNDE bile başörtüsünün açılmasına tepki gösteren başörtü mağdurelerindendir. Başörtü zulmünden dolayı eğitimini bırakmıştır. Kızımın birisi başörtülü olduğu için öğretmenlik yapmamıştır. Kızımın birisi, üniversite sınavına başörtülü girilmez denildiği için sınava girmemiştir. En küçük kızım ise kazandığı üniversiteye gittiğinde tek başörtülü olduğu için öğretim üyesi tarafından tarikatçı mısın, cemaatçi misin diye sorguya alınmış. İkisi de değilim, Müslüman’ım diyerek rest çekmiştir. Sonra o okulu bırakıp ikinci sene Konya’dan bir üniversiteye girerek oradan mezun olmuştur. Şehit annesi başörtülü olduğu için bu ülkede askeri bölgeye alınmamıştır. Zulüm dağları aşmıştır kısaca. Ama şu anda o askeri bölgede görev yapan başörtülü subaylarımız var çok şükür. Sınıflarda, kamu alanlarında başörtü sorunu yok ve irtica da hortlamadı. Şimdi soruyorum ben mutluluktan ağlamaz mıyım bir Müslüman olarak.

8- Allah Kur’an-ı Kerimde Nisa Suresi 59. Ayetinde “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, ve sizden olan ülü’l-emre itaat edin.” Buyurmaktadır. Allah bizim ve tüm kâinatın Allah’ıdır. Peygamber, ins ve cin tüm kâinatın peygamberidir. Ama sizden olan derken Müslüman olan Ulül emre buyurmaktadır Allah ve Müslüman olan ulül emir yok ise Müslüman ulül emir seçmek Müslümanın görevidir. Müslüman bir ulül emir adayına oy verdim. Onun yanında oldum ve o insan ulül emir oldu ve Müslüman bir ulül emrim var diye ben mutluluktan nasıl ağlamayayım??

 

Mustafa EROL

Eğitimci-Yazar-Şair

İTİRAFNAME ( 3 ) YARIN DEVAM EDECEK



Bu yazı 4033 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI