Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
MANAVGAT'A AHMET BOZTAŞ ADINI TAŞIYAN YENİ BİR MESLEK LİSESİ MÜJDESİ...
Tarih: 16-01-2022 15:08:00 Güncelleme: 16-01-2022 15:08:00


Saraylarda doğup büyüyen Selçuklu sultanları ve saray ihtişamının içindeki pek çok türdeki desiseler ve her birinin bir diğerini rakip olarak gördüğü ve bir birlerinin arkasından kuyular kazmaya çalışan prensler ve hazin son..

Ekonomik ve sosyal statü ve güç kısa vadede göz kamaştıran başarı öyküleri yaşarsa da, uzun vadede her zaman gönül gücüne karşı mağlup olmuştur. Selçuklu sultanlarının sahip oldukları gücün Moğollar karşısında erimesi ve çadırlarda doğup büyüyen Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının gönül güçleriyle ortaya koydukları karizmalarının karşısında çaresiz kalmaları gibi.

Bu tür öyküler hep olagelmiştir ve temsilde hata olmaz diye örnekleme yapmak istedim.  Amacım asla, birilerine gönderme yapmak değildir. Merhum Ahmet Boztaş’ın ortaya çıkışı ve onun rahmetli olmasından sonra da Seydi Güngör’ün devir aldığı başarı bayrağını daha da ileri götürme isteği ve azmi bana hep Ertuğrul Gazi ve Osman Gaziyi hatırlatmaktadır.

Matso kelimesinin açılımı her ne kadar Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası olsa da, faaliyet alanını oldukça geniş tutmaları hem başkanların ve hem de onlara gönül veren ekiplerinin başarısıdır. Eğitime verdiği önemi Matso Turizm Fakültesi ile ortaya koyan Ahmet BOZTAŞ liderliğindeki Matso, Manavgat’ın üniversiteye kavuşması için de mücadelesine devam etmektedir.

Yepyeni bir zafer ise Matso Başkanımız Seydi Güngör tarafından alınmıştır. Manavgat’ımıza Merhum Ahmet Boztaş’ın adını taşıyan bir Meslek Lisesinin TOBB tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürler ediyor, Matso Başkanımız Seydi Tahsin Güngör başkanımıza ise teşekkürler ve tebrikler diyorum vesselam.

Mustafa EROL

 



Bu yazı 3521 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI