Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
ÇUMRA'DA İZ BIRAKANLAR ;HALİT OFLAZ (Belediye Başkanı)..
Tarih: 19-08-2022 02:21:00 Güncelleme: 19-08-2022 02:21:00


Halit Oflaz Başkanımızın yarın vefatının 2. seneyi devriyesi...

Yarın saat 11:00 da kabri başında toplanıp dua edeceğiz inşaalah...

Çumra’da görev yapan ve görevi başında vefat eden tek Belediye Başkanı olan Halit Oflaz 01.04.1974 tarihinde Salih Oflaz ve Dürdane Oflaz çiftinin sekiz çocuğundan birisi olarak Çumra’da dünyaya gelir. İlkokulu Çumra Büyükaşlama köyünde okuyan Halit Oflaz lise eğitimini Konya Karatay Lisesinde okumuş ve mezun olmuştur. Üniversite hayatında ise Yerel Yönetimler Bölümünü Ön Lisans, Kamu Yönetimi Bölümünü de Lisans olarak okudu ve 15.12.2000 yılında KPSS sınavına girdi. Buradan elde ettiği başarı ile Halit Oflaz’ın ataması yapıldı ve Çumra Yenisu Belediyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. Bu arada vekâleten Muhasebe Müdürlüğü görevini de yürüten Halit Oflaz hem görev yaptığı arkadaşları arasında hem de amirleri arasında sevilen ve sayılan bir memur olarak bilinmektedir.

2004 yerel seçimlerinden sonra Çumra Belediyesine İşletme Müdürü olarak atanan Halit Oflaz ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ile belediye hizmetlerine katkı yaptı. Belediye tarafından organize edilen sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif olarak görev yapan Halit Oflaz 2009 yılında Çumra Belediyesinden ayrılarak Antalya Belek Belediyesine tayin olmuş ve orada da İşletme Müdürü olarak hizmete devam etmiştir.

Burada bir müddet görev yapan Halit Oflaz daha sonra Konya Selçuklu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne atandı ve burada Emlak ve Gelirlerden Sorumlu olarak hizmet etti. Burada yaptığı başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Halit Oflaz 2019 yılı Mart ayında yapılan Belediye seçimlerinde Çumra’da Ak Parti’den aday oldu ve Çumra’ya Belediye Başkanı seçildi.

Önceden yıllarca Çumra’da çalışması ve Çumra’yı yakından tanıması nedeniyle Çumra’nın ve Belediyenin sorunlarına da vakıf olan Halit Oflaz göreve gelir gelmez Çumra ve Çumralılar için bir takım projeler ve çalışmalar ortaya koydu hızla çalışmaya başladı. Çumra için çok büyük hayalleri ve projeleri vardı. 2020 yılının başlarında ortaya çıkan ve bütün dünyayı derinden etkileyen Korona hastalığı aynı yılın Kurban Bayramından sonra başkan Halit Oflazı da yakalamıştı. Rahatsızlığının ilk aşamalarında pek aldırış etmeyen ve görevine devam eden Halit Oflaz hastalığın biraz daha artması nedeniyle hastaneye müracaat etti. Korona olduğu tespit edilince Konya’ya acilen sevk edildi. Tedavisine başlanan Halit Oflaz Korona sebebiyle aniden vefat ettiği için Belediye başkanı olarak uzun bir dönem görev yapamadı. Halkın arasına çabuk karışan ve kısa sürede halk ile içli dışlı olmayı başaran Halit Oflaz yaklaşık bir buçuk yıllık Belediye Başkanlığı döneminde imkânlar nispetinde hizmet etmeyi ve hizmet ettiği halkın gönlüne girmeyi başardı.

Bütün dünyaya etkili olan Korona Virüsü Maalesef çiçeği Burnunda Çumra Belediye Başkanı Halit Oflazı aramızdan aldı ve tüm Çumra’yı yasa boğdu. 03 Ağustos 2020 tarihinde Korona hastalığına yakalanan Halit Oflaz hastalandığını kendi sosyal medya hesabından tüm Çumra’ya duyurdu ve dualar istedi. Hastalığının ilk günlerinde gayet rahat ve iyiye gidiş olduğunu yine kendisi duyurdu Çumralılara. Ama hastalığı istenmeyen bir şekilde ters yönde ilerlemeye başladı yoğun bakıma alındı. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde kendisine gayet güzel bakılmasına ve tüm imkânların seferber edilmesine rağmen 19 Ağustos 2020 günü gece yarısı hayatını kaybetti.

Çumra’nın hiç beklemediği bir anda acı haber tüm ilçeye yayıldı. Ailesi, belediye personeli ve Çumra halkı şok olmuştu. Halit Oflaz Çumra için kurduğu hayallerini, hazırladığı projelerini, ailesi ve çocukları için düşündüğü hayatını yaşayamadan hiç kimsenin beklemediği bir anda aramızdan ayrılıp gitti. Evli ve dört çocuk babası olan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz ailesinin isteği üzerine Konya Üçler Mezarlığına defnedilmiştir. Rabbim rahmet eylesin. Erdal Oflaz ..Halit Oflaz



Bu yazı 3821 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI