Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
DOLAR-MOLAR..
Tarih: 30-11-2021 01:23:00 Güncelleme: 30-11-2021 01:23:00


-Sahil bölgelerinde yürüdüğümüz cadde ve sokak kenarlarında; bira, rakı ve şarap şişeleri görürüz. Bu şişelerin hepsi bomboştur. İnsanlar şişelerinin içindeki alkolü son damlasına kadar tüketirler. Yarısını içip de veya bir yudum alıp da şişeyi çöpe atan olmaz. Peki neden insanlık var olalı beri en önemli nimet olan ekmekler tüketilmeden çöpe atılır. Neden ekmeğin bir parçasını yedikten sonra bayatladı diye çöpe ekmek atanlar ekmeğe zam geldi diye utanmadan ajitasyon yaparlar. Ekmek 2.5 TL değil de 20-30 TL olsa da ekmeği bayat diye atarlar mı?

NİYET KÖTÜ

Ekmek zammından en çok şikâyetçi olanlar ve sosyal medyada yazanların arasında 20 Bin TL lik telefon kullananların olması oldukça manidardır. 20 Bin Tllik bir telefona, 10. Bin tane ekmek alınır. Bu ekmek ise her gün bir tane tüketilse, bir insana 27 sene yeter. 27 Yıl yiyeceği ekmeğin parasını bir telefona veren insanın ekmek fiyatına gelen zamdan bahsetmesi elbette kötü niyetindendir.

ELEŞTİRİCİLER BENCİL

- Gelen zamlardan dolayı arabasını parka çeken ve binemem artık diyen bir insanı hiç görmedim. Ülkemizin en önemli sorunlarını yazsak birisi otopark sorunudur. Şahsen ben evime gidince evimin önünde arabamı koyacak yer, dükkânıma gidince arabamı koyacak yer ve özellikle de bir alışverişe gitsem arabamı koyacak yer bulamıyorum. Uzun yola giderken de yollarda araçların sel suyu akar gibi yollarda düğün konvoyundan daha sık bir şekilde aktığını görüyorum. İki daire parası tutarındaki arabayı alan insanlar tanıyorum.  Okulların önünde parkeden öğretmen arabalarının içinde modelsiz kötü bir arabaya rastlamak mümkün değildir. Elbette öğretmenler güzel arabaya binecekler ama devleti eleştirmeyeceklerrrr….

BİZ KÖLE DEĞİLİZ

- Türk parasının dolar karşısında değer kaybettiğini söyleyenlere sormak isterim. Dolar karşısında daha değerli olan ülkeler Amerika’ya hükmeden ülkeler midir yoksa Amerika’nın emrinde olan ülkeler midir? Dünyanın en kıymetli parasının sahibi olan Kuveyt dinarı, Bahreyn dinarı gibi paraların sahibi olan ülkeler Amerika’nın emrindedirler. Biz Amerika’ya kafa tuttuğumuz için, büyük devlet olduğumuz içindir bizim paramızın yanında doların değer olarak yükseltilmesi. Bizim ülkemizde ve diğer ülkelerde para, ülkenin altın rezervine göre basılır. Amerika’da ise karşılıksız olarak basarlar matbaalarda...

- Sonuç olarak diyorum ki, AMERİKA BİR MAFYA ÖRGÜTÜDÜR.

20 yıl önce ülkemizde çevrilen filmlerde mafyaların dükkânları sahiplendiğini ve üzerine çöktüklerini izlerdik. 20 Yıldan beri artık bitti bu mafyacılık. Ama Amerika’nın güçsüz gördüğü ülkelere çöktüğünü de tüm dünya izliyor. Biz karşı çıktığımız için de askeri olarak bize bir şey yapamayınca dolarla yular vurmaya çalışıyorlar. Görünen odur ki maalesef ülkemizdeki pek çok kişiye de dolar yularını vurmuş durumdadırlar..

DEVLETTEN BEKLENTİM İSE;

 Bankalar döviz biriktiren hiç kimseye kredi vermesin.

Bankalardaki dövizlerden DOLAR VERGİSİ adı altında vergi alınsın diyorum vesselam....

Mustafa EROL



Bu yazı 3385 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI