Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
CAMİLER HAFTASINDA CAMİLER NE DİYOR?..
Tarih: 02-10-2021 16:01:00 Güncelleme: 02-10-2021 16:01:00


 1 ekim ile 7 Ekim arasında camiler ve din görevlileri haftasının içindeyiz. Din görevlileri ne diyorlarsa kendileri desinler ama ben bir cami sevdalısı olarak camiler ne diyor diyeceğim bu yazımda.. Camilerin sesi olmaya çalışacağım. Evet, camiler ne diyor?

1- Bizim ismimizden de anlaşılacağı gibi cami demek, sadece namaz için değil, namaz dışında da Müslümanların toplandığı yer demektir. Dini sohbetlerin yapıldığı yer anlamındadır bizim anlamımız.

2- Camilerin içinde sadece Arapça ayet ve hadisler değil, aynı zamanda ayetlerin Türkçe olarak anlamlarını yazın ki, bize gelenler bir şeyler öğrensin diyor camiler.

3- Camilerde görev yapanlar kendilerini son derece iyi yetiştirsinler ki bize gelenler onlara sordukları soruların cevaplarını doğru şekilde alabilsinler diyor camiler.

4- Bize ziyarete yabancı turistler geliyorlar. Bazı camilerde hiç yok ama bazı camilerde yabancı dillere çevirisi yapılmış çok yüksek fiyata Kur’anı Kerim satılıyor. Yabancı dillere çevirisi yapılmış Kur’anı Kerimler Turistlere parasız olarak verilsin. Her şeye para kazanmak amacı ile bakılmasın diyor camiler. Bizde görev yapan din görevlileri en az bir tane yabancı dili iyi derecede konuşabilsin diyor camiler.

5-  Biz tertemiz kalmak ve misler gibi kokmak istiyoruz. Kirli çoraplarınızla bize gelmeyin ve kokutmayın bizi diyor camiler.

6- ÖZELLİKLE DE HAYATI BOYUNCA BİZE DÜŞMAN OLANLAR, KUR’ANA VE MÜSLÜMANLIĞA DÜŞMAN OLANLARI, ÖLDÜKLERİNDE NE OLURSUNUZ MÜSLÜMAN YERİNE KOYUP DA BİZE GETİRMEYİN diyor camiler vesselam.

Mustafa EROL



Bu yazı 3005 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI