Bugun...


MUSTAFA EROL

facebook-paylas
RAMAZAN AYINDA ŞEYTANIN BAĞLANMASI YOKTUR VESSELAM.
Tarih: 16-04-2021 16:10:00 Güncelleme: 16-04-2021 16:10:00


Ramazan ayına bir gün kala Ramazan Ayı için pek çok imamın hadis diye söylediği bir sözü açıklığa kavuşturmak istiyorum. Hepimizin bildiği gibi hiçbir hadis asla ayetlerle çelişmez. Müslim’de hadis olarak geçen şu sözü dikkatinize sunuyorum.. “Ramazan ayının ilk gecesi girince şeytanların azgınları zincire vurularak bağlanır. Cehennemin kapıları kapatılır. Hiçbir kapısı açık kalmaz. Cennet kapılarının tamamı açılır. Hiçbiri kapalı tutulmaz.”

Hadis diye rivayet edilen bu sözde şeytanın ramazanda zincire vurulduğu yani bağlandığı ifade ediliyor. Oysa Kur’an ayetlerine baktığımız zaman şeytanın istisnasız Kıyamet Gününe kadar insanları yanlış yola saptırmaya çalışacağını görüyoruz. Zaten Ramazan ayı içinde şeytanın diğer zamanlarda daha çok faaliyet içinde olduğunu bizzat bütün Müslümanlar da şahittir. Zira Ramazan da diğer zamanlardan ayrı bir de oruç emri vardır ve şeytan Müslümanları diğer zamanlarda namazdan alıkoymaya çalıştığından daha fazla bir şekilde Ramazan ayında oruçtan da alıkoymaya çalışmaktadır. En’am Suresi 112. Ayetinde Rabbimiz şöyle buyurur: “her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla baş başa bırak.”

Şeytanla ilgili şu ayetleri inceleyelim diyorum:

A’RAF Suresi-12 “Allah şeytana) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."

A’RAF Suresi-13. ayet: (Allah:) "Öyleyse oradan in, orda büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin."

A’RAF Suresi-14. ayet: O da: "(İnsanların) dirilecekleri ( Kıyamet) güne kadar beni gözle(yip ertele.)" dedi.

A’RAF Suresi- 15. ayet: (Allah:) "Sen gözlenip-ertelenenlerdensin" dedi.

A’RAF Suresi-16. ayet: Dedi ki: "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka Senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım."

A’RAF Suresi-17. ayet: "Sonra muhakkak önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Onların çoğunu şükredici bulmayacaksın."

A’RAF Suresi- 18. ayet: (Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım."

Kur’anda şeytanla ilgili tam 131 tane ayet vardır. Eğer hadis diye söylenen söz doğru olsaydı bu 131 ayetin içinde bu konu da zikredilirdi. Oysa A’raf Suresi 15. Ayette, Kıyamet Gününe kadar şeytana mühlet verildiği ifadesi vardır. Dolayısıyla böyle bir hadisin olması mümkün değildir ve uydurma bir hadistir.

Zira, Ramazanda şeytan zincire vurulup bağlansa;

- Oruç tutma diye vesvese verir mi?

- Hep tuttun, bugün de tutma, zaten sahura da kalkamadın diye vesvese verir mi?

- Çok susadığın bir anda, bir günden bir şey olmaz. Önemli olan senin sağlığındır. Sonra yerine tutarsın iç suyunu diye vesvese verir mi?

- İşin var, namazı sonra kılarsın diye namazdan alıkoymak için vesvese verir mi?

- Cinsel arzular hakkında vesvese verir mi?

Bu maddelere daha pek çok madde ekleyebiliriz. İşte bu sebeple diyorum ki, şeytan Ramazan ayında bilakis daha da azgınlaşır ve fitre verme diye bile vesvese verir. Malın azalır zaten paran yok der. Vs vs.. Onun için Ramazan ayında diğer zamanlardan daha çok şeytanla mücadele etmek ve onu yenmek için mücadeleye devam vesselam.

Mustafa EROL



Bu yazı 1531 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI