Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
YENİ YIL MESAJIM ..!
Tarih: 31-12-2021 11:57:00 Güncelleme: 31-12-2021 11:57:00


Öğretmen arkadaşlarımın dikkatine..

hediyeleşmek tabiki güzel bir adet  ancak insanlar sevgi ile, zorlama olmadan yaparlarsa..

her yılbaşı okullarda çekilişler yapılır, herkes birbirine hediyeler verilir.. her yılbaşı çekilişi benim için azap günleri olurdu. Fakir bir babanın, okuyan 4 çocuğundan biri idim. Paramız olmadığı İÇİN ben hediye alamazdım. Bir kartın üstüne çizip götürdüğüm resmî arkadaşım çöpe atmıştı.. bir gün hocamı yalnız yakaladım, Çekilişe katılamayacağımı söyledim, böylece aşağılanmayacaktım..

sınıfa geldi'"Arkadaşlar,bir arkadaşınız çekilişe katılmıyor,38 kişi ile çekiliş yapacağız, dedi Eğitim psikolojisi dersinin, psikolojisini düzeltemeyen hocamız... 38 baş,sınıfın en fakirlerine bakıyor, o bir kişiyi bulmak için birbirlerine bakıyorlardı.. Her yılbaşı azab yıllarım oldu. Uzun yıllar, bu travmayı yenmeye çalıştım..

Oğlum gelip yılbaşı çekilişi için para istediğinde, yazdığım romanı imzalayayım götür dediğimde, olmaz baba mont almak lazım deyince, yine o günler, yine o,acıyarak bakılan bakışlar,o öğretmenimin tavrı geldi gözlerime..

Milyonlarca benim gibi çocukların hala bu travmayı yaşadıklarını düşündüm.

Öğretmenlerimizden ricam, zorlayıcı, psikolojik zorunluluktan yapılan hediyeleşmenin bir faydası yok,bunu kaldırmanız duygusu ile Yen'i yılınızı kutlarım..



Bu yazı 2857 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI