Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
MANAVGAT'IN İMAM HÜSEYİN EFENDİ si(VURAL)
Tarih: 10-01-2023 16:43:00 Güncelleme: 10-01-2023 16:43:00


İmamlar olarak bilinen sülalenin büyüklerinden Hüseyin Efendi’nin 1913 yılında çekilmiş fotoğrafı.. Ortada şalvarlı sarıklı olan.

Karaman vilayetinden Ali adlı genç bir hoca Manavgat’a gelmiş. Ali Efendi o zaman deniz ticareti yapan Şehirli Ailesinde işe başlamış. Ali efendi ahlaki ve ilmiyle sevilmiş. Selime Hatun Camiinin bir köşesinde Pazarcı halkının çocuklarını okutmaya başlamış. Şehirli Ailesinin sarışın güzeller güzeli bir kızı varmış. Şehirli Koca, Ali Efendiye kızını vermiş.

Ali Efendi’nin babasının adı Mustafadır. (Mehmet) Ali Efendi 1795 doğumlu olup, Mustafa, Ahmed ve ikiz çocuklarından biri vefat etmesi ile Hüseyin efendi adlı üç oğlu olmuş.

1840 yılında Manavgat İmamı olan Ali Efendi’den sonra oğlu Hüseyin Efendi imamet görevine devam etti. “İmamlar” ismi, ailenin uzun yıllar babadan oğula bu görevi ifa etmesinden almıştır.

Hüseyin Efendi iki evlilik yaptı.

Geyikoğlu ailesinden Gülsüm hanımla olan evliliğinden; Emine (Fehmi yılmaz), Şükrü, Havva(Bayaz). Nihat, Orhan, Kaya, Şeref (Çilingiroğlu) doğmuş, 2.Eşi Arıkanlardan Ayşe Hanımdan Ramazan Cahit, Altunay vural doğmuştur.

Hüseyin Efendinin diğer kardeşi Çakal Mustafa ve Ahmed’de Manavgatta Çakallar sülalesi olarak varlığını sürdürmektedir.

Uzun yıllar Manavgat ticaretine yön vermiş, dini hayatında rol oynamış bir ailenin ferdi olan İmam Hüseyin Efendi 1913 yılında Manavgat’a gelen Hamidiye Kruvazörünü karşılamaya giden heyetin içindedir.

Vefat edenlere rahmet dilerken, kalan büyüklerimize sağlık ve afiyet niyaz ederiz.




Bu yazı 3477 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI