Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
MANAVGAT’LI KUZUM MAHMUT KİMDİR..
Tarih: 20-04-2021 10:24:00 Güncelleme: 20-04-2021 10:24:00


Manavgat tarihini araştırırken sadece yapı stoklarıyla değil, insan kaynaklarıyla da değerlendirmek gerektiğine inandığım için sık sık Manavgat’ta emeği geçmiş örnek alınabilecek insanların hayatlarını da sizlere yazıyorum.

İşte bunlardan birisi de, 37 yıl Selime Hatun Camiinde müezzinlik yapmış, davudi sesi ile herkesin beğenisini kazanmış, Manavgat’ın en önemli din alimi Hafız Mehmet Şehirli’ nin oğlu olarak 1896 yılında dünyaya gelmiş MAHMUT ŞEHİRLİ (KUZUM MAHMUT), 96 yaşında vefat etmiştir. İnsanları kırmadığı, konuşurken nezaketen kuzum , kızım gibi sevgi ifadeleri kullandığı için bir nezaket abidesi olarak “kuzum” lakabı almıştır.

 Babasından aldığı dini eğitimden sonra Manavgat Müftülüğü’ nde müezzin olarak göreve başlamış, 37 yıl bu hizmeti yaptıktan  sonra emekli olmuş bir din adamıydı. Şehirlioğlu ailesi, Manavgat’ın Pazarcı da bulunan en eski ailelerinden birisiydi.  Aile Manavgat’tın köprüsü olmadığı zamanlarda Mavna ile Nakliye ticareti yapmış, içlerinden bir belediye başkanı (Vehbi Şehirli) çıkarmış,  aynı zamanda Dede hafız Mehmet, bir çok hafız, hoca yetiştirmiş bir aile idi. Selime Hatun cami pazarcının en eski camilerinden birisidir. Bu camide 37 yıl görev yapması, halkın sevgisini ve saygısını kazanması dolayısı iledir. Annemi yetiştiren Teyzesinin eşi olması dolayısı ile, oğulları hep dayımız, kızlarını teyzemiz  bilerek büyüdük. Çabuk çabuk yürümesi hızlı konuşması her zaman gözümün önündedir. Manavgat’ın canlı tarihi 1992 yılında ahirete intikal etti.

Bu güzel insanın mekanı cennet olsun.



Bu yazı 1165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI