Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
MANAVGAT ESKİ MEZARLIĞI.. !
Tarih: 25-12-2021 14:15:00 Güncelleme: 25-12-2021 14:15:00


Manavgat pazarcı mahallesi elimizdeki sikkelere göre 1300 yılında var olan, içinde büyük bir pazarı olan bir yerdi. İçinde su arkları, değirmenleri olan, vergi alınan bir pazardı. Şimdi şu soruya cevap arayalım.. Manavgat’ın en eski mezarlığı neresiydi?

 Dedem seydilerden Bulgurcuoğlu sülalesinden Hasan Basri Efendi 12 yıl cephede savaşmış, 1920 köyüne izinli gelmiş, eniştesi, ilçe müftüsü Ali Rıza Efendi (okur) u gündoğmuş a kaçırmış. Demirci efe arama kararı çıkarmış, dedem yanına gidince , işkence etmiş, aldığı darbe ile Akciğer ödemi oluşmuş, 1927 de Manavgat ta vefat etmiş. Sonra dedemi en eski mezarlığa, bugün kü Manavgat belediyesinin önündeki, sağlık Ocağı, park, Kuran  Kursu’nun olduğu yerdeki Manavgat’ın ilk mezarlığına defnetmişlerdi.  İlk kaymakamlık binası, ilk mektep, ilk Belediye binası burada idi.

Belediye bayır mezarlığını yapınca burada ki mezarlığı parsel parsel sattı. Evlerin temelini kazarken torba torba kemikleri başka yere kaldırdılar. O mezarlık kalsaydı, Manavgat’ın 200 yılını açık ve doğru olarak yazabilirdik...



Bu yazı 2832 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI