Bugun...


MAHMUT ÖZ

facebook-paylas
PERİ KÖYÜ...
Tarih: 20-09-2022 07:49:00 Güncelleme: 20-09-2022 07:49:00


Peri köyü 1300 yıllarında Piri Efendi adlı bir ulu kişi tarafından kurulmuştur, Daha sonra türbenin olduğu yer zaviye olarak dini hizmete devam ettiği için Zeyve olarak iki mahalleye ayrılmıştır.

1450 kayıtları ile günümüze kadar kayıtları mevcuttur. Geniş izahını ilerde yayınlayacağız.

Şimdi bahsedeceğim konu, Peri köyünde iki cami olduğu, birisinin adı İvaz Efendi cami, diğeri ise Hamza efendi camidir. İvaz Efendi hayatını "Manavgat Evliyaları" kitabında vermiştim.

 Hamza Efendi adına bir adette vakıf mevcuttur.  Hamza Efendi ashabı hayretten olarak kaydedilmiştir. Bu keramet sahibi bir zat olduğunu göstermektedir. Hamza Efendinin soyundan gelen vakıf mütevellisi Es seyyid Ahmet Halife vefat edince yerine Es Seyyid İbrahim efendi vakıf hesabını vermiş ve imamlığa ataması yapılmıştır.

1840 nüfus defterinde Ahmet Efendi, İbrahim Efendilerin kaydını görmekteyiz. Bu Seyyid ailesi uçmadığına göre Peri-Zeyve de devam etmektedir. Ancak belki kendileri de bilmeden aramızda yaşamaktadırlar. Soyuna değerlerine inançlarına ters düşen bir millet asimile olmaya mahkumdur. İsrail Dünya siyasetini Talmut'a dayandırırken, Batı dünyası Cizvit metinlerinden gelecek okuması yaparken, milletimiz değerlerine yabancılaşmaktadır.



Bu yazı 3909 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI